otohaber_logo
Haberler
MINI'ye yaz esintisi
İngiliz üretici MINI, Hatchback, Cabrio ve Clubman modellerini makyajlarken, PSA destekli dizel motorlarını da terk etti. MINI bundan böyle benzinli güç ünitelerinin yanında BMW’nin geliştirdiği iki yeni dizel motorla yollarda olacak.
MINI'ye yaz esintisi

Doğduğu 1959 yılından bu yana ana tasarımını koruyarak retro akımın en önemli temsilcilerinden biri olan MINI'nin Hatchback, Cabrio ve Clubman versiyonları makyaj operasyonu geçirdi. Çamurluğu, ön tamponu ve sis farları yenilenen MINI modellerinde hava giriş bölgeleri de elden geçirilmiş. Xenon far opsiyonu da sunulan otomobillerde yeni alaşım jant seçenekleri sunulurken, stoplarda artık LED'ler kullanılıyor. MINI tasarımcıları renk paletine yeni karoser renkleri katarken, otomobillerin iç mekanını da elden geçirmiş. Merkezi dairesel gösterge yapısı korunurken, müzik sisteminin çok eleştirilen ses kumandası artık ön konsoldan gösterge tablosunun içine alınmış. Aynı şekilde klima kumandaları da yeniden tasarlanarak daha ergonomik hale getirilmişler. İç mekanda yeni renk seçenekleri eklenirken, ambiyans aydınlatmasında da LED'lere yer veriliyor. Makyajlı MINI modelleri Eylül ayında satışa sunulacak. PSA Grubu destekli dizel motorları terk eden MINI, bundan böyle Alman ortağı BMW'nin 2 yeni dizel motorunu kullanmaya başlayacak. 90 HP ve 112 HP güç üreten 1.6 lt'lik iki dizel motorlardan zayıf olanı 215 Nm tork üretirken, güçlü olanı 270 Nm tork üretiyor. Makyajla birlikte Cabrio versiyonda ilk kez dizel motor seçeneği sunulacak. Benzinli motor seçeneklerinde artık sadece 1.6 lt'lik üniteler sunulacakken, 75 HP'den başlayan güç, S versiyonunda 184 HP'ye kadar yükseliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.