otohaber_logo
Haberler
Monaco'da Olaylı Yarış
Monaco’da 78 tur üzerinden koşulan yarışa ilk cepten başlayan Rosberg, baştan sona önde götürdüğü mücadeleyi, Infiniti Red Bull pilotu Sebastian Vettel’in 3,8 saniye önünde kazandı.
Monaco'da Olaylı Yarış
Monte Carlo'da caddelerin trafiğe kapatılmasıyla oluşturulan 3 bin 340 metre uzunluğundaki Monaco Pisti'nde 78 tur üzerinden koşulan Monaco GP'si yine sezona damgasını vurdu. Alman pilot Nico Rosberg'in pol pozisyonunda başladığı Monaco GP'si oldukça olaylı geçti.

Güvenlik aracı bu olaylu GP'de yarışın kaderini belirledi bile diyebiliriz. Zira 30'uncu turda Felipe Massa büyük bir kaza yaptı. Sıralama turlarında yaptığı kazanın aynısını yapan Massa'nın ardından güvenlik aracı piste girdi. Yarışın 46'ncı turunda ise Chilton ve Maldonado temas etti. Maldonado duvara çarparken bir diğer Marussia pilotu Bianchi de ön kanadını parçaladı. Sonrasında bariyer parçalanınca kırmızı bayrak sallandı ve yarış durdu.

Yaklaşık yarım saatlik aranın ardından Monaco GP'si güvenlik aracıyla yeniden başladı. Olaylar bundan sonra da bitmedi. 63'üncü turda Romain Grosjean, Ricciardo'ya çarpınca güvenlik aracı yine sahne aldı.

Sonrasında yarışa polde başlayan Nico Rosberg liderliği kimseye bırakmadı ve Monaco GP'sinin galibi oldu. İkinci sıra Sebatian Vettel'in üçüncü sıra ise Mark Webber'in oldu. Böylece Rosberg, Monaco'daki ilk, kariyerinde ise ikinci yarış zaferine ulaştı. Hatırlanacağı üzere bundan 30 yıl önce 1983'teki Monaco GP'sini Nico Rosberg'in babası Keke Rosberg kazanmıştı.

Parçalanan bariyer, Formula 1'de uzun yıllardır göremediğimiz türden bir güvenlik sıkıntısı yarattı. Yarışa doğal olarak ara verildi.

Formula 1'in en renkli ayağı olan Monaco'da bir üst sıraya yükselmek hep zor olmuştur. Bu sefer de bu gelenek bozulmadı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.