otohaber_logo
Haberler
Nissan e-Pedal nedir?
Nissan e-POWER sisteminde yer alan e-Pedal özelliği sürüşü daha konforlu ve verimli hale getiriyor.
Nissan e-Pedal nedir?

Sürüş süresinin %70'inin şehir içinde geçirildiğini düşünerek Nissan , “e-Pedal” olarak adlandırdığı yeni bir sürüş deneyimi geliştirdi. e-Pedal , sürücülerin yalnızca gaz pedalını kullanarak hızlanmasına ve yavaşlayabilmesine olanak tanıyor.

Yeni Nissan Qashqai e-POWER ve Nissan X-Trail e-POWER ’da yer alan bu donanım, sürücünün ayağını gaz ve fren arasında sık sık hareket ettirdiği dur-kalk şehir içi sürüşün tekrarlayan yükünü ortadan kaldırmak için tasarlandı.

Sistem önce orta konsoldaki düğme ile etkinleştiriliyor ve devreye girdiğinde gaz pedalı her zamanki gibi hızlanmayı sağlıyor. Gaz pedalının bırakılmasından sonra, e-Pedal fren lambalarını yakmaya yetecek kadar 0,2 g kuvvet ile frenliyor ve tam durma yerine yakın "oldukça yavaş" bir hıza indiriyor. Bu da düşük hızda park etme manevralarının mümkün olduğunca yumuşak olmasını sağlıyor. Böylece sürücüler daha rahat ayarlayabildikleri gaz pedalı ile şehir içi sürüşü daha sezgisel ve daha az zorlayıcı bir hale dönüştürerek yolda yumuşak bir şekilde ilerliyorlar.



Nissan'ın e-POWER sistemindeki lityum iyon bataryanın kompakt yapısı her konuda avantaj sağlıyor




Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.