otohaber_logo
Haberler
Nissan e-4ORCE nedir?
Nissan'ın en gelişmiş dört çeker teknolojisi e-4ORCE, her koşulda güvenli çekiş ve hızlanma sunuyor.
Nissan e-4ORCE nedir?

Nissan 'ın elektrikli güç aktarma organları ile çalışmak üzere tasarlanmış yeni bir dört tekerlekten çekiş sistemi, Avrupa'da lanse edilen Yeni X-Trail ile tanıtıldı. Nissan 'ın en gelişmiş dört çeker teknolojisi e-4ORCE , her koşulda güvenli çekiş ve hızlanma sunuyor. e-4ORCE 'daki "e", Nissan'ın %100 elektrikli motor tahrik sistemi anlamına geliyor. " 4ORCE ", aracın fiziksel gücünü ve enerjisini ifade ederken, "4" dört tekerlekten çekişi temsil ediyor.

İki ayrı elektrik motoru toplamda 157 kW (213 PS) güç üretiyor. Böylece X-Trail 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede tamamlıyor. Güçlü çift e-motor sisteminin mekanik bir dört çeker sisteme kıyasla arka tork tepkisi 10.000 kat daha hızlı . Buna ek olarak, sabit tork dağılımı ve mükemmele yakın ağırlık dengesi, güvenli yol tutuşuna ve sürüş konforuna katkıda bulunarak güçlü ancak yumuşak bir sürüş deneyimi sağlıyor.

e-4ORCE , güç çıkışını ve frenleme performansını her bir tekerlek için özel olarak yöneterek bu sayede yumuşaklık ve dengeyi koruyor, sürüş stilini veya girdisini değiştirmeye asla gerek olmadan neredeyse her türlü yol yüzeyinde ana hatta kalarak sürücünün daha güvende hissetmesini sağlıyor. Örneğin, karla kaplı yollarda viraj alırken araç, ultra yüksek hassasiyetli motor, tork dağılımı ve fren kontrolü sayesinde sürücünün kalmak istediği hatta kalabiliyor. Bu kadar çeşitli yol yüzeylerinin üstesinden gelmenin verdiği güvenle, sürüş daha keyifli hale geliyor ve sürücü farklı sürüş senaryolarında dahi kendini güvende hissediyor.

Mühendisler, e-4ORCE 'un hassas kontrol teknolojisi ve ikiz elektrik motoru ile benzersiz bir sürüş konforu sağlamayı hedefledi. Tipik bir elektrikli araçta ve hibrit sistemlerde kullanılan standart ön motor rejeneratif frenlemesine, rejeneratif arka motor frenlemesi eklenerek yalpalama ve yaylanma en aza indirildi.

Sistem, ön ve arka tork dağılımını optimize etmenin yanı sıra, her dört tekerin viraj alma kuvvetini en üst seviyeye çıkarmak için her birine bağımsız fren kontrolü uyguluyor. Bu, sürücünün istediği yöne doğru direksiyonu en az şekilde kırarak virajı almasını sağlıyor.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.