otohaber_logo
Haberler
Opel'e dev kaynak
Opel, ana şirketi General Motors’un Avrupa sermaye planına, 1.9 milyar Euro’luk finansman paketi ile katkıda bulunacağını açıkladı.
Opel'e dev kaynak


Bu katkı payı, şirketin daha önce açıklamış olduğu 600 milyon Euro'luk yatırım vaadinin üç katından daha fazla. Yeni finansman paketini açıklayan Opel CEO'su Nick Reilly, GM katılımının hem hisse senedi hem de kredilendirme şeklinde uygulanacağını ifade etti. Finansal kapasite planı dahilinde Opel, 3.3 milyar Euro'luk bir finansman ihtiyacı tahmininde bulunmuştu. Bununla birlikte ilgili Avrupa yönetimleri tarafından, olumsuz pazar gelişimlerinin potansiyel etkisini dengeleyebilmek amacı ile ilave 415 milyon Euro talebinde bulunulmuştu. Opel'in uzun vadeli ticari gücüne dayalı güvenoyu sonucunda GM şimdi genel finansal ihtiyaçların yüzde 50'sinden fazlası ile katkıda bulunacak. Sonuç olarak Avrupa yönetimleri tarafından talep edilen toplam kredi teminatı, 2.7 milyar Euro'dan 2 milyar Euro'nun altına düşecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.