otohaber_logo
Haberler
Pagani Utopia sahnede
Pagani’nin sadelik, hafiflik ve sürüş keyfini öne çıkartan 864 HP gücündeki Utopia modelinin başlangıçta sadece 99 adet üretilmesi planlanıyor ve Avrupa pazarındaki fiyatının 2,17 milyon Euro’dan başlayacağı belirtiliyor.
Pagani Utopia sahnede

Tanıtılan Pagani Utopia, Pagani Huayra'dan izler taşısa da roketi andıran arka bölümüyle öne çıkıyor. Ortadan motorlu olan Utopia'nın önden arkaya doğru uzanan ve motor kaputunda daha da belirgin olan hava kanalları, iki kanatla birleşiyor. Bu tasarımı hem aracın farklı görünmesini sağlıyor, hem de yere basma kuvvetini arttırıyor.

Bu araçta görev yapan Mercedes-AMG'nin 6,0 litrelik çift turbo beslemeli V12 motoru 864 HP güç ve 1100 Nm tork üretiyor. 7 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzıman veya 7 ileri manuel şanzımanla sunulan bu aracın performans değerleri açıklanmadı

Bu aracın ön tekerleklerinde 6 pistonlu, arkalarda ise 4 pistonlu Brembo marka kaliperler ve karbon seramik fren diskleri bulunuyor. Elektronik olarak ayarlanabilen bağımsız çift salıncaklı süspansiyon sistemine sahip Utopia'nın ön tekerleklerinde 21 inç, arkada ise 22 inçlik dövme alüminyum jantlar yer alıyor. .

Utopia'da seramik kaplamalı titanyum egzoz çıkışları yer alıyor. Markaya özgü ortada bulunan dörtlü egzoz da bu tasarımı zenginleştiriyor. Alaşımlı çelik şasi ile karbon titanyum gövdeye sahip bu aracın ağırlığı ise 1270 kg olarak belirtiliyor. Utopia, Huayra'dan 70 kg daha hafif bir model olarak da öne çıkıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.