otohaber_logo
Haberler
Pirelli'nin yeni yıldızı
Pirelli ve motorsporları idari organizayonu FIA’nın işbirliği ile genç ve yetenekli pilotların 2011 Dünya Ralli Şampiyonası’nın çeşitli ayaklarında mücadele ederek kendilerini gösterme imkanı bulacakları Pirelli Star Driver organizasyonunun 2011 seçmeleri
Pirelli'nin yeni yıldızı
Pirelli Star Driver organizasyonu kapsamında Afrika, Asya Pasifik Bölgesi, Avrupa, Latin Amerika ve Ortadoğu'dan gelen pilotlar İspanya Rallisi'nin asfalt ve toprak zeminden oluşan zorlu koşullarında kıyasıya mücadele ettiler. Pirelli'nin toprak zemin ralli lastiği Pirelli Scorpion ve asfalt ralli lastiği Pirelli P Zero'nun kullanıldığı yarışın ardından bir dizi mülakata tabi tutulan ve aralarında bir bayan pilotun da yer aldığı 16 genç pilot; Pirelli Motorsporları Müdürü Mario Isola, Pilotlar Müdürü Timo Jouhki, Ralli Organizatörü Joao Passos, basın mensubu Guido Rancati ve eski pilot Michele Mouton'un da yer aldığı uluslararası jüri heyeti tarafından değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, adaylar arasından İsveç'ten Fredrik Ahlin (19 yaşında), İrlanda'dan Craig Breen (20 yaşında), Çek Cumhuriyeti'nden Jan Cerny (20 yaşında), İtalya'dan Andrea Crognola (21 yaşında), Avusturalya'dan Brendan Reeves (22 yaşında) ve Molly Taylor ( 22 yaşında), Pirelli Star Driver olarak seçildi. Bu altı yetenekli ve genç pilot önümüzdeki sezon yeni açılan WRC Akademisi'nde birbiri ile aynı özellikleri taşıyan ve Pirelli lastikleri ile donatılmış araçlarla mücadele edecek. Böylece Pirelli, 1973 yılından bu yana katıldığı WRC'de yerini yine almış olacak.

Pirelli Motorsporları Müdürü Mario Isola konu hakkında "Önümüzdeki yıl mücadele edecek olan Pirelli Yıldız Pilotlarını görmek oldukça heyecan verici. Yine gerçek yetenekler bulduğumuzu düşünüyorum. Tüm Dünya'nın dört bir yanından gelen pilotların seçmelerde yer alması bu organizasyonu daha da heyecanlı kılıyor. Pirelli olarak FIA'nın genç pilot geliştirme programına destek vermekten gurur duyuyoruz. Bunun gelecek yıl da devam edecek olmasından ve Pirelli'nin WRC'deki köklü tarihini devam ettirecek olmasından dolayı oldukça mutluyuz" dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.