otohaber_logo
Haberler
Renault ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Renault Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı anlaşmasını imzaladı.
Renault ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği
Bu anlaşma, çevre dostu elektrik motorlu araçların, dünyanın diğer öncü şehirlerinde olduğu gibi Ankara'da da kullanımı ve yaygınlaştırılması konusunda işbirliği oluşturmayı amaçlıyor. Bu işbirliği programı; 2011 yılından itibaren üretimi gerçekleşecek olan elektrik motorlu araçlar için Ankara il sınırları içerisinde gerekli şarj altyapısının oluşturulmasını, buna bağlı hizmetler, düzenlemelerin geliştirilmesini ve aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye'de plakalanacak ilk elektrik motorlu otomobillerden 100 adet satın alarak belediye hizmetlerinde kullanmasını kapsıyor. Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı anlaşması, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Renault Euromed Bölgesi Başkanı Jacques Chauvet ve Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar tarafından imzalandı.

Renault ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında oluşturulan bu sinerjiden güç alan taraflar, CO2 salımlarını ve küresel ısınmayı azaltmak amacıyla 2011 yılında üretilecek elektrik motorlu araçların Ankara il sınırları içerisinde benimsenmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik bir çalışma başlatılmasına, bu çerçevede 2011 yılına kadar kentteki elektrik motorlu araç kullanımı altyapısı konusunda somut sonuçlar elde etmek üzere bir çalışma ekibinin kurulmasına karar verdiler. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de satışa sunulacak ilk parti elektrik motorlu araçlardan 100 adet tedarik ederek belediye hizmetlerinde kullanacak.

Buna göre çalışma ekibi, Ankara'da elektrik motorlu araç kullanımının yaygınlaştırılmasını temin edecek projeleri şarj noktaları ekseninde artırmak, elektrik motorlu araç şarj noktalarını oluşturmak ve yaygınlaştırmak, filo kullanımına, kamu alanlarına ve yerleşim yerlerine özgü özel projeler geliştirmek, elektrikli araç şarj noktalarının işletilmesi için gerekli mevzuat araştırmalarını yapmak gibi konular üzerinde çalışarak önerilerde bulunacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.