otohaber_logo
Motor Sporları
Şahintepe'de büyük çekişme yaşandı
AVIS 2023 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın üçüncü yarışı olan Şahintepe Tırmanma Yarışı’nı Atış Motorsport pilotu Mehmet Gökseven kazandı.
Şahintepe'de büyük çekişme yaşandı

AVIS 2023 Türkiye Tırmanma Şampiyonası üçüncü yarışı olan Gemlik Belediyesi Şahintepe Tırmanma Yarışı, 15-16 Temmuz tarihlerinde Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından ICRYPEX ve Gemlik Belediyesi katkılarıyla organize edildi. 5 ayrı kategoride 52 sporcunun mücadele ettiği tırmanma yarışı 7,20 km uzunluğundaki parkurda 3 çıkış üzerinden yapıldı. AVIS 2023 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın dördüncü yarışı, 29-30 Temmuz tarihlerinde Ege Otomobil Spor Kulübü (EOSK) tarafından Aydın Buharkent’te organize edilecek.

 


1 / 6

Kategori 1

Kategori 1

Bursalı sporcu Mehmet Gökseven Atış Motorsport adına Citroen Saxo VTS ile birinciliği elde etti. İkinciliği Peugeot 106 GTI ile Ülkü Motorsport adına yarışan İbrahim Cabacı kazandı. Üçüncülü Ford Fiesta R1 ile Atış Motorsport’tan Sevcan Sağıroğlu oldu. Yarışın takımlar birinciliğini ise Atış Motorsport kazandı.

2 / 6

Kategori 2

Kategori 2

GP Garage My Team adına Peugeot 208 R2 ile yarışan Yiğit Yalçın zafere ulaşırken, Ülkü Motorsport’tan Ford Fiesta R2 ile Taner Oruç ikinciliği ve Atış Motorsport’tan Ford Fiesta R2 ile Engin Apaydın da üçüncülüğü elde eden sporcular oldular.

3 / 6

Kategori 3

Kategori 3

Atış Motorsport adına Peugeot 208 Rally4 ile Burak Başlık en hızlı isim olurken, aynı takımdan Ford Fiesta ST ile Serdar Kaan Yalçın ikinci ve yine aynı takımdan Honda Civic Type-R ile Murat Soyçopur da üçüncü olarak podyuma çıktılar.

4 / 6

Kategori 4

Kategori 4

Atış Motorsport adına Skoda Fabia R5 ile İsmet Toktaş ilk sırayı elde ederken, aynı zamanda 03:57,18’lik zamanıyla ile en hızlı çıkış ödülünü de kazanan isim oldu. Mitsubishi Lancer EVO IX ile mücadele eden GP Garage My Team pilotu Cem Yalın ikinciliği kazanırken, aynı takımdan Sinan Soylu da yine Mitsubishi Lancer EVO IX ile üçüncülüğün sahibi oldu.

5 / 6

Kategori 5

Kategori 5

Drift otomobillerine açık Kategori 5’te ise Ertekin Tekneci ilk sırayı elde ederken, Ülkü Motorsport’tan Bahadır Sevinç ikinciliği ve aynı takımdan Deniz Dursun da üçüncülüğü elde eden sporcular oldular.

6 / 6

Podyum ve kadınlar klasmanı

Podyum ve kadınlar klasmanı

Dereceye giren pilotlar, ödüllerini teslim aldılar. Kadınlar klasmanında Kategori 1’de Sevcan Sağıroğlu birinciliği, Çiğdem Tümerkan ikinciliği ve Deniz Kübra Ulusoy da üçüncülüğü elde ederken, Kategori 2’de Elif Gizem Filiz Kategori 3’de Nuray Ürkmez ve Kategori 4’te de Kübra Demirci Keskin birincilikleri paylaşan isimler oldular.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.