otohaber_logo
Haberler
Skoda'nın ilk zaferi dubleyle geldi
Intercontinental Rally Challenge-IRC'nin Rusya ayağında Skoda pilotları ilk iki sırayı alarak Çek takıma duble başarısı getirdi. Yarışı baştan sona önde götüren Juho Hänninen birinciliği elde ederken, 1 dakika 20 saniye ardında ikinci sırayı alan Jan
Skoda'nın ilk zaferi dubleyle geldi

IRC'de sezonun 6. yarışı Rusya'da tamamlandı. Rusya'da yapılan yarışı Skoda pilotları dubleyle tamamlarken, üçüncü sırayı Fiat Abarth pilotu Giandomenico Basso aldı. Juho Hänninen, başarılı bir performans ortaya koyarak yarışın ikinci günündeki bir etap hariç tüm etaplarda rakiplerinden daha süratli olmayı başardı. Takım arkadaşı Kopecky de yarışın başından sonuna kadar ikinciliğini korudu. Bu başarıların sonucunda Škoda Motorsport, katıldığı dördüncü IRC yarışındaki ilk zaferini tarihi bir duble'ye imza atarak kazandı.

Markanın başarısını yorumlayan Skoda Motorsport Başkanı Michal Hrabánek çok mutlu olduğunu belirterek "Bu başarı, ekibimiz, Skoda Auto ve Fabia Super 2000 projesinde yer alan tüm partnerlerimiz için en büyük ödül oldu. Hepsine çok teşekkür ederiz. Bu zafer, gelecekteki başarılarımız için müthiş bir motivasyon unsuru olacak ve biz bugünkü zafer çığlıklarımızla yetinmeyeceğiz. Dönüm noktası sayılabilecek bu büyük zaferin, Fabia Super 2000 projesine büyük bir katkı sağlayacağına ve potansiyel Fabia Super 2000 müşterilerini olumlu yönde etkileyeceğine inanıyorum. Bu ekibi seçmenin ne kadar doğru bir karar olduğunu belirtmek istiyor ve onlara şapka çıkarıyorum. Jan Kopecky'yi zaten uzun zamandır tanıyoruz. İstikrarlı performanslar ortaya koyuyor ve her geçen gün kendini daha da geliştiriyor. Juho Hänninen bu yıl Ocak ayındaki yarışa katılmıştı, ancak ne kadar iyi bir pilot olduğunu şimdi kanıtlama fırsatı buldu. Skoda markasının tanınmasına büyük bir katkı yaptığımıza inanıyorum ve bu zaferin devamının geleceği konusunda iddialı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bundan sonraki yarış Çek Cumhuriyeti'ndeki Zlin rallisi. Bu yarışın ülkemizde olmasından dolayı büyük bir baskı altında olacağız, ancak yarışı sabırsızlıkla bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Yarışı kazanan Juho Hänninen, yarış sonrasında yaptığı açıklamada: "Fabia'm tüm yarış boyunca muhteşemdi. Tüm ekip arkadaşlarımı yapmış oldukları kusursuz iş dolayısıyla tebrik ediyorum. Başından beri, en hızlının ben olacağımı biliyordum, ancak yine de çok dikkatli olmak zorundaydım. Çünkü özellikle Cuma ve Cumartesi günü pist oldukça sert ve zorluydu. Bu yarıştan müthiş bir keyif aldım ve ekibime bir kez daha teşekkür etmek istiyorum." dedi.

İkinci Jan Kopecky ise "Tüm ekip arkadaşlarıma desteklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Otomobil tüm yarış boyunca mükemmel ve sorunsuzdu. Parkur oldukça zorlu ve bozuktu. Sürücüler parkurun pek çok bölümünde tam gaz gidemediler. Ben ve diğer sürücüler Juho'nun yanına bile yaklaşamadık. Sanki bu pistte doğmuş gibiydi! Bu Skoda için gerçekten de muhteşem bir sonuç ve şimdiden Ağustos ayındaki Zlin rallisini iple çekiyorum. Tüm hayranlarımızı bu yarışa bekliyorum, çünkü muhteşem bir yarış olacak." dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.