otohaber_logo
Haberler
Sportage'a Otomatik Takviyesi
Kompakt SUV sınıfında otomatik şanzımanı şimdiye kadar sadece 2.0 lt’lik dizel motorla birlikte sunabilen Kia Sportage, artık vergi avantajlı 1.6 lt’lik benzinli ünitede de otomatik seçeneği sunuyor.
Sportage'a Otomatik Takviyesi

Yerden yüksek kompaktların dünyasında bir süre öncesine kadar düşük hacimli bir motor bile tek başına başarılı olmaya yeterli olabilirken, artık otomatik şanzıman desteği de bir gereklilik haline geldi. Pek çok marka eskiden sadece yüksek hacimli motorlarla birlikte sunduğu otomatik şanzıman konforunu artık düşük hacimli motorlarına da taşımaya başlarken, bu akımı takip eden son marka Kia. Koreli markanın üçüncü nesliyle yollarda olan kompakt SUV'u Sportage artık 135 HP gücündeki 1.6 lt'lik benzinli motorda da otomatik şanzıman alternatifi sunuyor. 6 kademeli otomatik şanzımanla birlikte Kia Sportage 1.6 GSL 0-100 km/s hızlanmasını 12.9 saniyede tamamlarken maksimum hız manuel şanzımanlı versiyona göre tam 19 km/s azalarak 160 km/s'ye düşmüş. 8.8 lt/100 km'lik ortalama yakıt tüketimi değeri sunan otomatik şanzımanlı Sportage için belirlenen başlangıç fiyatı 67.950 TL olarak belirlenmiş. Sadece Plus donanım seçeneğiyle ithal edilen Sportage 1.6 GSL Otomatik'in standart donanımında ABS, ESP, yokuş kalkış ve eğim iniş yardımcıları, ön, yan ve perde havayastıkları, ısıtmalı ön ve arka koltuklar, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, akıllı park sistemi, geri görüş kamerası gibi konfor ve güvenlik özellikleri standart olarak sunuluyor.



Otomatik şanzıman eksiğinden ötürü şık tasarımın faydasını göremeyen Sportage, bundan böyle açığını da tamamlamış olacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.