otohaber_logo
Haberler
Sürücü Kurslarına Darbe
Türkiye genelinde 3.298 sürücü kursuna denetim yapıldı. Bu denetimde kurallara uymadıkları gerekçesiyle 1.410 tane sürücü kursu hakkında soruşturma açıldı.
Sürücü Kurslarına Darbe

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri de trafik sorunu. Trafik sorununun çözümünde eğitimin ne kadar önemli olduğunu önceki haberlerimizde dile getirmiştik. Trafik ve sürücü eğitiminin en önemli ayaklarından biri olan sürücü kurslarının eğitimlerinin yeterlilikleri geçmişten günümüze tartışılan bir konu olmuştur. Çoğu kez çevremizden de duyduğumuz gibi, bir çok insan sürücü kurslarının kapısından dahi girmeden ehliyet ve dolayısıyla direksiyon sınavlarından geçebilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı da bu sorunun önemini farkedip, Türkiye genelinde özel sürücü kurslarına kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. 3.298 sürücü kursunu denetleyen memurlar, bu kursların 1.410 tanesinin kurallara uymadığını tespit etti ve soruşturma başlattı. Bazı kursların ders saatlerinde kapısının dahi kilitli olduğunu gören memurlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Soruşturma geçiren kurumlar, kanuna göre ilk hatalarında 15 gün ile 3 ay arasında geçici kapatma cezası alıyor. Aynı suçun tekrarlanması durumunda ise ceza, sürekli kapatma oluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.