otohaber_logo
Test Merkezi
Test - Peugeot 5008 2.0 BlueHDi GT-Line
Peugeot’nun SUV’ları arasındaki en büyük seçenek olan 5008’in de en büyük motor seçeneği 2.0 BlueHDi test sayfalarımızda.
Test - Peugeot 5008 2.0 BlueHDi GT-Line

Her ne kadar küçük silindir hacimli motorlara alışmış olsak da büyük motorlara da özlem duymuyor değiliz. Bu düşüncede olanlar için 5008'in 2,0 litrelik turbo dizel motor seçeneği de satılıyor. Motorun verilerine baktığımızda 3750 d/d'de 180 HP güç ürettiğini, 2000 d/d'de de 400 Nm'lik maksimum torka ulaştığını görüyoruz. 7 koltuklu otomobilin, boş ağırlığının 1530 kg olması hızlanma ve tüketim konuları için bir avantaj.

İlk kalkış anında ve alt devirlerde sakin bir hızlanma karakteri sunan 2.0 BlueHDi, gergin veya sinirli bir hızlanma tecrübesi yaşatmıyor. Sakin bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Devir yükseldiğinde, 2000 d/d seviyesinde ise kendisinden beklenilen ataklığı gösteriyor. Ani hızlanma isteklerinde, gaz pedalına tam olarak basıldığında da istenilen dinamizme ulaşılıyor.

Turbo dizel motor EAT6 isimli tork konvertörlü 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla geliyor. Vites geçişleri hızlı ve zamanlaması da başarılı. Motorla uyumlu çalışan EAT6'nın da etkisiyle 9,1 saniyelik fabrika hızlanma verisine yakın olan 9,5 saniyelik test verisi elde edebildik. 6,0 lt/100 km'lik ortalama test tüketimiyle de 5008 BlueHDi'ın ekonomik olduğunu söyleyebiliriz. Önden çekişli otomobilde Grip Control sistemi ile elektronik çekiş desteği de sağlanmış.

Bu sistemle 18 inçlik jantlar ve M+S tipi lastikler de geliyor. Dairesel kumanda ile yönetilen sistem ESP off, çamur, kar, kum, normal seçimlerini barındırıyor. Otomobili çoğunlukla asfalt üzerinde kullanacaklar bu donanım yerine 19 inçlik jantlar ve normal tip lastikleri tercih edebilir.

Vites kolu arkasındaki bir düğme ile kontrol edilen Sport modu sunuluyor. Vites geçişleri, motor devri daha yüksekken gerçekleşiyor. Hoparlörlerden sportif bir ses yükseliyor. Motor tepkisi biraz daha keskinleşiyor. Direksiyonun sertliği de biraz artıyor.

Genel olarak sürüş kalitesini beğendiğimiz 5008'e 2.0 BlueHDi'ın yakıştığını, hızlanma ve tüketim dengesinin başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.