otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Seat Ibiza 1.5 EcoTSI 150 HP DSG FR
Seat Ibiza 1.5 EcoTSI 150 HP DSG FR
Test: Seat Ibiza 1.5 EcoTSI 150 HP DSG FR

Makyajlanan Seat Ibiza’nın en güçlü ve sportif donanımlı versiyonu olan Ibiza 1.5 TSI FR test sayfalarımızda. Makyajla birlikte donanımı zenginleşen Ibiza’da en zengin paket FR donanımıyla karşımıza çıkıyor. Daha sportif görünen ön tampon ve panjur ile FR’ın farkı ortaya çıkıyor. Standart olarak Eco LED farlar sunulurken, FR’da Full LED farlar bulunuyor. Opsiyonel olarak alınabilen FR Plus Paketi içerisindeki, “Yarı Otonom Sürüş Destek Paketi”nde uzun far asistanı, adaptif hız sabitleme ve yarı otonom seyahat asistanı da bulunuyor.




Zengin sürüş destek sistemleri


Ayrıca opsiyonel pakette, kör nokta uyarısı, arka çapraz trafik uyarısı da güvenliği arttırıyor. Test aracımzıdaki FR Kırmızı Spor Paket içeriğinde Konfor/Spor süspansiyon seçimi, kırmızı dikişli emniyet kemerleri ve kırmızı fren kaliperleri de bulunuyor. Ayrıca kış paketi de bulunan test aracımızda ısıtmalı ön koltuklar ve yükseklik ayarlı sürücü koltuğu yer alıyor.

İspanya’dan ithal edilen Ibiza’da tasarım olarak FR’ın sportif etkisi hafifçe belli edilmiş. Öndeki detaylar gibi arka tamponda da çift egzoz çıkış görünümü ve opsiyonel olarak alınan 18 inçlik hafif alaşımlı jantlarla sportiflik etkisi hissediliyor.



Dijital ekranlarla fonksiyonellik arttırılmış


İçerisine geçtiğimizde de makyajla gelen modern görünen direksiyon simidi, opsiyonel paketteki 9,2 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, 10,25 inçlik dijital gösterge paneli ile de modern ve ergonomik bir kokpit ortaya çıkmış.



Sürüşe geçtiğimizde dört silindirli 150 HP’lik turbo benzinli motorun atak yapısı bizi karşılıyor. Bu motor otomatik olarak devreye giren iki silindiri kapatma ve süzülme modlarıyla da istenildiğinde ekonomik olabiliyor. 6,4 lt/100 km’lik test tüketimi de bize bunu göstermiş oldu. Ancak performans konusunda çok teşvik edici olduğu için dinamik kullanımda bu tüketim 8,0 lt/100 km seviyelerine de hızlıca çıkabiliyor. 8,3 saniyelik 0-100 km/s test verisi de hızlanma konusundaki başarısını kağıt üzerine döküyor.



Adaptif süspansiyon fark yaratıyor


Opsiyonel olarak sunulan ayarlanabilen (adaptif) süspansiyon sistemiyle de Normal ya da Spor ayarlar arasında tercih yapılabiliyor. Normal ayarda da çok keyifli olan otomobil spor ayarda ise daha sert ve sportif hissettiren bir sürüş karakteri sunuyor.

Genel olarak makyajla tasarımsal önemli bir değişikliğe gidilmese de Seat Ibiza FR ile makyaj sonrasında tanışmak, keyif dolu bir otomobille buluşmamızı sağladı. Eksiksiz hissettiren donanım paketleriyle de göz dolduran otomobil sportif otomobil tecrübesi tüketicilerle buluşturuyor.

Yazı: Koray Kodal


 

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.