otohaber_logo
Test Merkezi
Cesaret İster
Audi’nin Ice Driving Experience Finland programı markanın sağlamlığı ve yeteneklerini görmek açısından cesaret isteyen bir etkinlik.
Cesaret İster

Audi Ice Drive Experience organizasyonu macera ve sürüş yeteneklerinin gelişimi için çok özel bir program. Bu etkinlik için, Avusturya Seefeld, Avusturya Saalbach, İsveç Asridjaur ve bizim katıldığımız Finlandiya Muonio olmak üzere dört ayrı nokta belirlenmiş. Finlandiya'da, Kuzey Kutup Dairesi'nin 200 km üzerindeki Muonio'ya 2,5 gün sürecek Audi Ice Drive Experience Finland için gittik. Kittila Havalimanı'na indiğimizde çarpıcı bir soğuk bizi karşıladı. Yollar donmuş. Piste yakın olan kasabada ise insanlar kayakları, kızakları ve kar motosikletleriyle yanımızdan geçerken biz de adeta birer canavar olan Audi S5 Sportbackler'in direksiyonuna geçmeye hazırlanıyorduk.

Donmuş bir göl üstünde oluşturulan parkurlarda, 333 HP'lik S5 Sportback'le buluştuk. Önce büyük pistte karşılaşacağımız koşullara hazırlıklı olmak üzere küçük parkurlarda eğitim aldık. Direksiyon hareketleri ve manevralarını öğrendiğimiz bu parkurlarda, fren, viraj, buzda yol tutuş gibi eğitimler sonrasında aşama aşama daha da büyük alanı kapsayan pist parkuruna geçtik. Audi S5 Sportback'de kuzey ülkelerine özel kış lastikleri vardı. Hava alıştığımızdan çok daha sert ve soğuk. Pist ise günün farklı saatlerinde tutunma konusunda farklılıklar gösteriyor.

Önce düşük hızda pist turları atıp, özellikle dönüşlerde gaz ve direksiyon tepkilerini tecrübe ettik. Sürekli dört tekerlekten çekişli S5 Sportback quattro, sürücünün pistte tutunması için bütün hünerlerini gösteriyor. Yeter ki sürücü de onun kadar canlı olsun. Dönüşleri kaçırmayacak kadar çevik ve uyanık olmayı gerektiren bu tecrübede, pistte düz ilerlerken bir anda olabildiğince dik açıyla virajları döndüğünüz bir tura dönüşüyor. Hız göstergesinde 100 km/s hızı görürken bir anda direksiyonu aksi yöne çevirip bir sonraki dönüşe planlı bir şekilde kendinizi savurmanız gerekiyor.

Audi S5 Sportback ise sizin isteklerini harfiyen yerine getirmek üzere eğitilmiş birer "hayvan" gibi. Sizin hayatınızı emanet ettiğiniz, güçlü dostlar.

Bu tecrübeyi yaşamak isteyenlerin Audi sahibi olması gerekmiyor. 2017 kış ayları için rezarvasyonlarını Audi'nin internet sitesinden yapmak mümkün. Uçuş haricinde bu etkinlik için kişi başı 3.450 Euro'luk fiyat belirlenmiş. Karşılığında doya doya otomobil kullanacağınız, limitleri zorlayacağınız, profesyonel eğitmenler tarfında yoğun bir eğitim programı alacağınız ve profesyonel pilotlarla pist turları atabileceğiniz bir tecrübe sunuluyor. Boş vakitlerde de bölgenin güzelliklerini keşfedebileceğiniz Husky Tour ve kar motosikleti turlarına da katılabileceğiniz etkinlikten unutulmaz anılarla dönmeniz garanti.

Yazı: Koray Kodal/Finlandiya

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.