otohaber_logo
Haberler
Tofaş 7 milyonuncu aracını üretti
Türkiye otomotiv tarihinin en köklü markalarından biri olan Tofaş’ın ürettiği 7 milyonuncu aracı, bantlardan indirildi.
Tofaş 7 milyonuncu aracını üretti

Bursa’da 1969 yılında kurulan ve 1971’de Murat 124 ile üretim yolculuğuna başlayan Tofaş, bugün 7 milyonuncu aracını yollara çıkarttı. Tofaş, üretime başlangıcından bugüne kadar 25 farklı modeli yollara çıkarttı ve toplam 3,7 milyon araç ihracatı gerçekleştirerek yaklaşık 43 milyar dolar ihracat geliri elde etti. Sürdürülebilir yönetim modeli, üretim ve ihracat hacmi, Ar-Ge ile teknoloji yetkinlikleri, 6.000’e yakın çalışanı ile Türkiye ekonomisine, önemli bir katma değer sağlayan Tofaş, katkılarıyla Türkiye otomotiv sektörünün yıllar içerisindeki dönüşümünde de etkin rol aldı. 2010’lu yıllar itibariyle üretimde sıçramalı büyüme gerçekleştiren Tofaş Fabrikası’nda üretilen 7 milyonuncu araç Fiat Egea Cross Wagon oldu. 

1 / 3

Cengiz Eroldu Tofaş CEO’su

Cengiz Eroldu Tofaş CEO’su

"Tofaş, 7 milyon araç üretimine ulaşan yolculuğunda, faaliyete başladığında 20.000 adetlik üretim kapasitesi ve 600’e yakın çalışanıyla mütevazı bir fabrikaydı. Bugün 450.000 adetlik üretim kapasitesi, yaklaşık 6.000 çalışanı ile küresel pazarlara da otomobil ve hafif ticari araçlar geliştiren bir üretim ve Ar-Ge merkezine dönüştü. Tofaş, sürekli ilerleme azmiyle, yerli sanayi ve Ar-Ge’nin güçlenmesine dair tutkuyla çalışılan yıllar boyunca endüstriyel ve ticari alanlarda kat ettiği gelişimin yanı sıra Türkiye otomotiv sanayi ve Ar-Ge’sinin gelişiminde önemli bir rol alırken, ülkemizde pek çok ilke de imza attı. Yetkin insan kaynağımızla, teknoloji, dijitalleşme, kalite ve verimlilik seviyesiyle küresel ölçekte rekabetçi çözümler sunuyoruz. Stellantis üretim sistemi kapsamında, iş güvenliği, kalite ve verimlilik alanlarındaki değerlendirmelere göre de grup içindeki en iyi ilk 3 fabrikadan biriyiz”

2 / 3

Tofaş'ın 7 milyonuncu aracı

Tofaş'ın 7 milyonuncu aracı

3 / 3

Tofaş Bursa Fabrikası

Tofaş Bursa Fabrikası

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.