otohaber_logo
Haberler
Toyota C-HR Prolouge konsepti tanıtıldı
Toyota’nın kompakt sınıftaki crossoverı C-HR’ın ikinci neslinin konsepti C-HR Prologue adıyla ilk kez sergilendi.
TOYOTA C-HR PROLOGUE KONSEPTİ TANITILDI


Belçika'nın başkenti Brüksel'de fiziksel ve online olarak düzenlenen Kenshiki Forum'da Toyota'nın bZ kompakt SUV'u ile bZ ve C-HR Prologue konseptleri sergilenirken yeni nesil Prius modeli de tanıtıldı. Bu organizasyonda ilk kez sergilenen C-HR Prologue konsepti, birinci nesil C-HR'ın genlerini taşıyor. Birinci nesil C-HR modeli 2016'da tanıtıldı ve aynı yıl üretimine başlanmasının ardından 2019'da makyajlanmıştı.C-HR Prologue konsepti tam LED farları, sivri burun tasarımı, büyük hava girişleri, aerodinamik tamponu, küçük yan camları, C sütunu eğimi, büyük jantları, şişkin çamurlukları ve keskin çizgileriyle sportif bir görünüm sunuyor. Bu araçta metal gümüş ve karbon siyahı ile kükürt rengi yer alıyor. Toyota'nın Güney Fransa'daki ED2 stüdyosu tarafından tasarlanan C-HR Prologue konseptinin 2023'te ikinci nesil C-HR olarak 2023 yılında Avrupa'da yollara çıkması planlanıyor.

Bu konseptin üretim versiyonuna yakın olduğu belirtilirken gömme kapı kolları ve yan kameralar gibi maliyeti yüksek parçaların olma ihtimali çok düşük. Aracın iç mekanı ile ilgili görsel ve yazılı bilgi verilmedi. TNGA-C platformu üzerinden geliştirildiği tahmin edilen bu araçta hibrit ve kablolu şarj edilebilir hibrit seçenekleri olacak. Türkiye'de de üretilmesi planlanan yeni C-HR, kompakt sınıfta bulunmaya devam edecek ve Yaris Cross ile Corolla Cross arasında konumlandırılacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.