otohaber_logo
Haberler
Toyota Corolla makyajlandı
Toyota Corolla’ya uygulanan makyajla birlikte içinde ve dışında önemli yenilikler yapıldı.
Toyota Corolla makyajlandı



Dünyanın en çok satılan otomobil modeli olan Toyota Corolla'nın 55'inci yaşı 2021'de kutlandı ve 50 milyonuncu araç da geçen sene üretim bantlarından indirildi. Sakarya'da sedan karoseri üretilen Corolla'nın 12'nci nesline uygulanan makyajla önemli değişimler yapıldı.

Corolla'nın hibrit sisteminde yapılan yeniliklerde yazılım güncellendi ve daha küçük hacimli lityum iyon bataryalar eklendi. Bu sayede hibrit sistemin ağırlığı 18 kg azaldı. Corolla Hybrid 1,8'in motor gücü 18 HP artarak 140 HP'ye çıkartıldı. Bu artış Corolla HB'in 0-100 km/s hızlanması 1,7 saniye azalarak 9,2 saniyeye düşürdü. Diğer gövde tipleri için hızlanma ve performans değerleri açıklanmadı. Türkiye'de satılmayan 2,0 litrelik Corolla Hybrid'in motor gücü 15 HP artarak 193 HP oldu. Ayrıca Corolla Hybrid'te motor sesinin de azaltıldığı belirtiliyor.

Corolla'nın dış tasarımında tampondaki hava giriş ızgarası ve sis farı çerçevesi yenilendi. Hatchback ve Touring Sports'ta ardıç mavisi, sedan için de gece mavisi renk tonları eklendi. Yeni jant seçenekleri sunan bu araçta en büyük yenilikler iç mekanda yer alıyor.

Yeni döşeme seçenekleri bulunan iç mekanda 12,3 inçlik dijital gösterge paneli var: Ayrıca 10,5 inçlik multimedya ekranı da Corolla'da yer alıyor.



Makyajlı Corolla'nın 2023 yılı ilk çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.