otohaber_logo
Haberler
Yeni Lexus RX tanıtıldı
Tanıtılan beşinci nesil Lexus RX modeli önceki nesline göre daha fazla iç hacim sunuyor ve bu araç, teknolojileriyle de öne çıkıyor.
Yeni Lexus RX tanıtıldı

Lexus'un GA-K platformu üzerinden geliştirilen beşinci nesil RX modelinde yer alan ağ şeklindeki ızgara, ince far ve stop lambaları, C sütunuyla diğer detayları sayesinde daha iddialı görünüyor.

Hafif şişkinleşen çamurluk tasarımıyla da dikkat çeken yeni RX'te 19 inç ya da 21 inçlik jant seçenekleri yer alıyor. Önceki nesline göre 60 mm daha fazla dingil mesafesi bulunan 4890 mm uzunluğundaki yeni RX'te iç mekan hacminin de arttığı belirtiliyor.



Özellikle Amerika için farklı donanım seçenekleri olan bu araçta 9,8 inç ya da 14 inçlik multimedya ekranı, panoramik cam tavan seçeneği gibi özellikler sunuluyor. Lexus Safety System+ 3.0 güvenlik sistemi de bu araçta görev yapıyor.



RX 350'de yeni 275 HP gücünde 4 silindirli turbo motorla birlikte 8 ileri otomatik şanzımana ve 4 tekerlekten çekişli aktarma görev yapıyor. Ayrıca 250 HP sistem gücü sunan 2,5 litrelik hibrit RX 350h ve 300 HP gücündeki şarj edilebilir kablolu hibrit özellikli RX 450h+ kablolu şarj edilebilir hibrit seçenekleri de RX modelinde sunuluyor.





RX ailesinin en performanslı versiyonu olan RX 500h F Sport Performance'ta turbo beslemeli 2,4 litrelik dört motor ve 6 ileri vitesli otomatik şanzıman yer alıyor. 367 HP gücünde olan bu aracın 5,9 saniyede 0-96 km/s hızlanmasını tamamladığı belirtiliyor. Izgara, tampon ve hava girişi gibi kendine ait detaylarıyla RX ailesinden ayrılan RX 500h F Sport Performance modeli, altı pistonlu fren kaliperleri, spor direksiyon ve alüminyum pedallarıyla da öne çıkıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.