otohaber_logo
Test Merkezi
Tucson tarzı Hyundai Tucson
Hyundai modelleri arasında kendi tarzıyla fark yaratan modeller arasında yer alan yeni Tucson, dizel motorlu ve otomatik şanzımanlı ve üst versiyonuyla konuğumuz oldu.
Tucson tarzı Hyundai Tucson

Hyundai Tucson’daki gelişme fark edilir boyutlarda. Her yeni nesilde baştan aşağı değişen otomobilin tarzı da gelişiyor. Önceki neslin son makyajındaki N Line donanımıyla görsel anlamda sportif yönünü öne çıkartan Tucson, yeni nesilde bu gelişmelerin üstüne çıkan bir model olarak karşımıza çıktı. Test aracımız Tucson’un tüm yeniliklerini keşfedebileceğimiz en üst donanım seviyesi olan Elite Plus donanıma sahip. Tucson da donanım seçimi konfor ve fonksiyonellik kadar tasarımda da önemli farklılıklar ortaya çıkartıyor.

1 / 10

Hyundai Tucson yeni stoplar

Hyundai Tucson yeni stoplar

Farlarla benzer bir yeniliği de stoplarda görüyoruz. Otomobilin tasarımına uyumlu şekillenen stoplar Hyundai için yeni bir tasarım öğesi. 

2 / 10

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

3 / 10

Hyundai Tucson klima ayarları

Hyundai Tucson  klima ayarları

Arka koltuklardaki yolcular için de klima ayarları isteniyorsa Elite donanım tercih edilmeli.

 

4 / 10

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

5 / 10

Hyundai Tucson yükleme alanı

Hyundai Tucson  yükleme alanı

Yine bu donanımlarla elektrikli bagaj kapağı da standart olarak sunuluyor. 1.6 T-GDI ile 620 litre, 1.6 CRDi ile 598 litrelik yükleme hacmi sunuluyor. 

6 / 10

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

7 / 10

Hyundai Tucson vites değiştirme kulakçığı

Hyundai Tucson vites değiştirme kulakçığı

7 ileri vitesli, çift kavramalı otomatik şanzımanı manuel olarak yönetmek için de direksiyon arkasındaki vites değiştirme kulakçıkları bulunuyor.

8 / 10

Hyundai Tucson vites kumandası

Hyundai Tucson vites kumandası

Geleneksel vites kolunun yerini alan vites kumandasında P (park) sol tarafta ayrıca yer alırken, R (geri vites), N (boş) ve D (sürüş) düğmeleri alt alta konumlandırılmış. Elektronik park freni de bunların altında, Auto Hold düğmesiyle birlikte yer alıyor. Bu konsolda iki adet P logosuna sahip düğme görmek ilk bakışta kafa karıştırıyor.

 

9 / 10

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

10 / 10

Hyundai Tucson dijital gösterge grubu

Hyundai Tucson dijital gösterge grubu

Direksiyon tasarımı da Hyundai’nin modern yorumundan etkilenmiş. Arkasındaki 10,25 inçlik dijital gösterge grubu standart olarak geliyor. Eco, Spor ve Cube isimli ara yüzler ile de bu ekran kişiselleştirilebiliyor. Gösterge grubu içerisindeki dairesel hız ve devir saati tasarımları, sinyal verdiğinizde o taraftaki yan kameraların elde ettiği görüntüleri iletiyor. Bu özellik sayesinde kör noktada kalan araçları ya da park sırasında otomobilin yanını görmenizi sağlayan Tucson ile sürüş güvenliği arttırılmış. 

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.