otohaber_logo
Haberler
Yağız'dan Hızlı Başlangıç
AGT sponsorluğunda, kısa adı EOSK olan Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen Ege Rallisi, 06-07 Nisan tarihlerinde İzmir’de koşuldu.
Yağız'dan Hızlı Başlangıç
2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağı olan Ege Rallisi'nde 35 ulusal, 5 historic, 19 Tosfed Kupası ve 6 Ege Kupası olmak üzere toplam 65 ekip, 327,88 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda, 2 kısım ve 8 özel etap üzerinden mücadele etti. Sezonun bu ilk mücadelesinde Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta S2000 ile mücadele eden Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez'in kazandıkları Ege Rallisi'ni 41 ekip tamamlayabildi. Pegasus Racing adına Opar Olio desteğinde yarışan Fatih Kara-Güray Karacar'ın ikinci sırada finişe ulaştığı rallinin genel klasman üçüncülüğünü de yine Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi elde etti.
Bostancı'nın aynı zamanda "En İyi Genç Pilot" ödülünü kazandığı Ege Rallisi'nde İki Çeker klasmanı birincisi de aynı takımdan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz oldu. Sınıf 3 birinciliğini Burak Çukurova-Ünal Tezel'in kazandığı rallide, Sınıf 5 birincisi Pegasus Racing'den Kuvvet Erim-Sanver İmrahor, Sınıf 6 birincisi Castrol Ford Team Türkiye'den Orhan Avcıoglu-Burçin Korkmaz, Sınıf 8 birincisi Eytan Halfon-Sedat Bostancı, Sınıf 9 birincisi ise Alpaslan Taner-Soner Tamer oldular. Nefes kesen bir mücadeleye sahne olan Ege Rallisi'nde GP Garage My Team adına en iyi sonucu Hakkı Ağaoğlu-Nehir Yılmaz ikilisi elde etti. Mitsubishi Lancer EVO9 ile yarışan ekip, yarışı genel klasmanda 6'ncı sırada tamamlarken, Sınıf3'te üçüncü olmayı başardı. Ayrıca Nehir Yılmaz, yarışın En iyi Bayan Co-pilot ödülünü kazandı. En iyi bayan pilot ödülünü Bonus Unifree Parkur Racing'den Burcu Burkut Erenkul alırken, En iyi genç co-pilot ödülünü GP Garage MyTeam'den Elif Tavukçuoğlu kazandı. 30 yaş üzeri ralli otomobillerin mücadele ettiği Historic ralli klasmanında son 2 yılın Türkiye Şampiyonu Engin Kap-Başar Yavuz bir kez daha birinci olurken, Ford Escort MK II ile Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz ikinci ve Fiat 131 ile İzmirli ekip Fazıl Güceli-Şükrü Kızılkaya üçüncü oldular.Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde 19 ekibin katılımı ile TOSFED Ralli Kupası'na da puan veren Ege Rallisi 2013'de bu klasmanda; Sınıf 4 birincisi Ümit Kemal Coşkun-Özgür Gürlük, Sınıf 3 birincisi Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol, sınıf2 birincisi Orçun Nural-Orkan Gökşen ve Sınıf 1 birincisi de İsmail-İbrahim Cabacı kardeşler oldular.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.