otohaber_logo
Haberler
50’nci yıla özel MINI
Yaratıcılık ve özgünlük denince otomobil dünyasında akla gelen ilk markalar arasında yer alan MINI, 50'nci yılı için hazırladığı konsept modeliyle bu yönünü konuşturuyor.
50’nci yıla özel MINI



MINI, sağ gösterip sağlam bir sol kroşe indirdi! Pek çok otomobilsever İngiliz üreticinin Frankfurt'ta crossover modelini sergilemesini beklerken, MINI Frankfurt sürprizi olarak bir coupe konseptini tanıtacak. Güncel MINI John Cooper Works ile aynı platformu kullanan Coupe Concept 211 HP gücünde. B ve C sütunları kesilip kasket takmış standart bir MINI gibi duran araç her ne kadar Coupe Concept adını taşısa da, muhtemel bir coupe-cabrio yada roadster versiyonun da habercisi olabilir.

Standart modellere göre 5 cm daha alçak tasarlanan konsept modelin tavanı arka camın üstüne doğru uzatılarak arka cam sileceğine ihtiyaç duyulması engellenmiş. MINI'nin 50'nci yılı şerefine sergilenecek olan coupe standart modellerden farklı olarak sadece iki kişilik bir kabine sahipken, tavanın alüminyumdan yapılması performansın standart MINI JCW'lerin bir adım önünde olacağına dair önemli bir ipucu oluşturuyor. Zevk meselesi tanımını sonuna kadar hak eden MINI Coupe Concept'in her beğeniye hitap etmediği çok açık. Ancak bu otomobilde güzel olan belki de bu aykırılık ve özel olma hissidir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.