otohaber_logo
Haberler
Beklenen Astra gün ışığına çıktı
Yeni Astra HB’nin yollara çıkmasından yaklaşık 1 yıl sonra satışa sunulacak olan yeni Astra GTC, Paris Otomobil Fuarı için hazırlanan konsept ile kompakt sınıftaki açılımını sürdürüyor.
Beklenen Astra gün ışığına çıktı
Kompakt sınıfta son neslinde sportif tasarımıyla ön plana çıkan Opel Astra, 3 kapılı versiyonu GTC'nin seri üretime hazır konsept versiyonuyla 2010 Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenecek. 5 kapılı hatchback versiyonlarda dinamizmiyle dikkat çeken ön bölüm 3 kapılı GTC konseptinde özel tampon ve far tasarımıyla daha da sportif bir hale gelirken, güncel versiyondan da eğimli hale gelen tavan yapısı ve B sütunundan itibaren belirginleşen omuz çizgisiyle güçlü bir görünüm elde edilmiş. 4.46 metrelik uzunluğuyla, 3 kapılı kompakt bir hatchback olmasına rağmen neredeyse orta sınıf sınırlarına dayanan Astra GTC'de, 5 kapılı kardeşlerden farklı olarak profi l tasarımında kat izi Insignia'da olduğu gibi ön kapıda kendine yer bulmuş. Arka bölümde eğimli bagaj kapağı ve C sütunu sportif tasarımı bütünlerken, iki parçalı stoplar farlarla simetrik tasarlanmış. İç mekanda 5 kapılı versiyonlarla aynı olan kokpit tasarımında sportif detaylar fark yaratırken, araç 5 kişilik bir iç mekana sahip. Opel'in son nesil şasi kontrol sistemi olan mekatronik FlexRide'a sahip özel arka aksla donatılan Astra GTC Paris konsepti 21 inçlik abartılı alaşım jantlar üzerinde dururken, araçta elektronik bir kilitli ön diferansiyel görev yapıyor. 2010'un son aylarında seri üretim haliyle satışa sunulan olan Astra GTC'nin Paris'te sergilenecek olan konsept versiyonunda gücü henüz açıklanmayan 2.0 lt'lik bir benzinli turbo motor görev yapıyor. Muhtemelen Insignia'dan tanıdığımız 220 HP gücündeki ünitenin güçlendirilmiş bir versiyonu olan motorda start-stop sistemine de yer verilmiş. Güçlü konsept motorunun yanında araçta yeni Astra'dan tanıdığımız turbo ve atmosferik motorlara da yer verilecek. Araçla ilgili detaylı teknik
veriler fuarla birlikte ortaya çıkacak.

Opel Astra GTC'nin fotoğrafları için tıklayın!

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.