otohaber_logo
Haberler
Porsche'den koleksiyon mücevheri
Tüm minimalist Porsche’lerin atası sayılan 356’yı, 2010 Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek olan 911 Speedster modeliyle anan Alman üretici, aynı zamanda gerçek bir koleksiyon parçasına daha imza atıyor.
Porsche'den koleksiyon mücevheri
Efsaneler asla ölmez sözü otomobil dünyasının en geçerli ve doğru cümleleri arasında yer alıyor. Belli dönemlerde kısıtlı adetlerle üretilen modeller, aradan yıllar geçse de adeta reenkarnasyon geçirerek yeniden hayat buluyorlar. Porsche'nin Speedster modelleri de bu kategoriye giriyorlar. İlk kez 1954 yılında, markanın ilk seri üretim otomobili olan 356'da sunulan üstsüz sporcu Speedster'ın dördüncü nesli, 2010 Paris Otomobil Fuarı'nda sahne alıyor. Kısa bir süre önce tanıtılan koleksiyonluk 911 Sport Classic modeli üzerinden geliştirilen Speedster için en minimalist üstsüz 911 tanımını yapmak mümkün. Siyah çerçeveli farları ve özel ön tamponuyla farklılaşan yüz yapısına Speedster'ların karakteristik özellikleri arasında yer alan, kısaltılıp daha eğimli hale getirilmiş ön cam eşlik ediyor. Arka tasarımda kumaş tavanın gizlendiği yuvanın kapağı iki hörgüçle farklılaşmış. Kısa bir süre önce tanıtılan 911 GTS gibi 44 mm genişletilmiş bir arka bölüme sahip olan Speedster'da yine GTS'den tanıdığımız 408 HP gücündeki atmosferik 3.8 lt'lik boxer motor görev yapıyor. PDK otomatik şanzıman, Porsche Aktif Süspansiyon Sistemi ve Porsche Seramik Fren Sistemi gibi çok önemli donanımlara sahip olan 911 Speedster'da sunulan mavi renk, seriye özel. 2010 Aralık ayından itibaren Almanya'da 201.682 Euro'dan satışa sunulacak olan dördüncü nesil efsanenin 356 adetlik sınırlı üretim miktarı da atasına bir gönderme yaparak, aracın koleksiyonluk yönüne vurgu yapıyor.

Porsche 911 Speedster fotoğrafları için tıklayın!

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.