otohaber_logo
Haberler
BYD Türkiye pazarına giriyor
Dünyanın en büyük elektrikli araç ve batarya üreticisi olan Çinli BYD, Türkiye pazarına ALJ Türkiye ile giriş yapmaya hazırlanıyor
BYD Türkiye pazarına giriyor

Toyota ve Lexus’un Türkiye distribütörü olan ALJ Türkiye ile BYD (Build Your Dreams) arasında imzalanan niyet anlaşmasıyla birlikte Çinli üreticinin elektrikli araçlarının satış ve satış sonrası hizmetleri ALJ Türkiye tarafından gerçekleştirilecek. Dünya genelinde 3,5 milyondan fazla araç satışı yapan Çinli üretici, aktarma organı sistemleri, bataryalar, otomotiv yarı iletkenleri, elektrik motorları ve motor kontrol sistemleri geliştiren dünyadaki az sayıda şirket arasında da öne çıkıyor. 



1 / 3

BYD modelleri

BYD modelleri


2 / 3

Ali Haydar Bozkurt ALJ Türkiye Başkanı ve CEO’su

Ali Haydar Bozkurt ALJ Türkiye Başkanı ve CEO’su

ALJ Türkiye olarak dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD’nin son elektrikli teknolojisine sahip modellerini Türkiye pazarına ilk kez sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. ALJ’nin otomotiv distribütörlüğü konusundaki köklü deneyimi ve yüksek itibarı, BYD markasının da Türkiye pazarında önemli bir konuma sahip olmasına büyük katkı sağlayacak. BYD’nin elektrikli modellerinin, Türkiye’deki otomobil tutkunları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz.

3 / 3

Michael Shu BYD Avrupa Genel Müdürü ve BYD Uluslararası İşbirliği Bölümü Başkanı

Michael Shu BYD Avrupa Genel Müdürü ve BYD Uluslararası İşbirliği Bölümü Başkanı

Michael Shu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye pazarının potansiyeline inanıyoruz ve dünya lideri teknolojilere sahip BYD modellerini, otomotiv sektöründe başarılı sonuçlara imza atan ALJ Türkiye ile koordinasyon içerisinde sunacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” 

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.