otohaber_logo
Haberler
En sıra dışı AMG
Mercedes-AMG GT Track Serisi, 734 HP gücündeki motoruyla ailenin en güçlü modeli olacak ve bu araç sadece 55 adet üretilecek.
En sıra dışı AMG




AMG'nin 55'inci yılına özel geliştirilen Mercedes-AMG GT Track modelinin caddelere çıkma ihtimalinin olmadığı ve pistler için tasarlandığı belirtiliyor. Sadece 55 adet üretileceği belirtilen bu araçta, Mercedes-AMG GT Black Serisi'nde de bulunan çift turbo beslemeli 4,0 litrelik motor var. Ancak bu motorda yapılan modifiye ile birlikte enjektörler değiştirildi ve işletim sistemi de güncellendi. Bu sayede 734 HP güç ve 850 Nm tork üreten bu araç Black Serisi'nden 14 HP daha güçlü ve torku da 50 Nm daha fazla. 6 ileri sıralı şanzıman, Bilstein amortisörler, 12 modlu yarış çekiş kontrol sistemi ve ABS de bu araçta yer alıyor. Yakıt deposu ise 120 litre.

Tampon spoyleri büyüyen bu aracın marşpiyelerinde ek soğutma kanalları var. Çamurluklarında da ek hava çıkışları olan bu araçta ayarlanabilen bagaj spoyleri yer alıyor. Ayrıca motor kaputunda hem motorun soğumasını sağlayan, hem de aracın yere basma kuvvetini arttıran havalandırma çıkışı bulunuyor.

Güvenliğin ön planda olduğu GT Track modelinin içinde çelik güvenlik kafesi, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemeri yer alıyor. Ayrıca aracın tavanında da açıl çıkış kapağının olduğu belirtilirken yarış otomobillerindeki gibi bir direksiyonda var. Bosch'un sürücüyü görüntüleyen kamera sistemi de bu araçta yer alıyor.

Mercedes-AMG GT Track Serisi'nin Avrupa fiyatı 369.000 Euro'dan başlıyor ve bu araçların 2022 yılı ikinci çeyreğinden itibaren sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Teslimat öncesi müşterilere gerekli eğitimler ve bilgilendirmelerin de yapılacağı belirtiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.