otohaber_logo
Haberler
Lancia Tekrar Avrupa Yollarına Çıkmaya Hazırlanıyor
Lancia, rönesansına doğru hızla ilerliyor. CEO Luca Napolitano, İtalyan markanın büyümesi için şimdiden hedefleri belirledi.
Lancia Tekrar Avrupa Yollarına Çıkmaya Hazırlanıyor

Lancia, 2024'te Ypsilon, Delta elektrikli hatchback ve muhtemelen Aurelia elektrikli kompakt crossover dahil olmak üzere üç modellik seri hazırlarken, kendi iç pazarının dışında otomobil satmaya da başlayacak. Lancia satışları 2017'den bu yana İtalya pazarıyla sınırlı. Bu durum markanın 2025'te İngiltere'nin ardından Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya ve İspanya'dan başlayarak Avrupa'ya genişlemesiyle 2024'te değişeceğe benziyor.

Luca Napolitano, yeni plan tamamen hayata geçirildiğinde 60 Avrupa şehrinde 100 özel showroom öngörüyor. Showroom'lar 80 ila 140 metrekare arasında küçük bir alana sahip olacak ancak diğer otomobil üreticileriyle paylaşılmayacak. Hedef kitlesinin yarısının online satışları tercih etmesini bekleyen Lancia, onlara yönelik stratejisini de değiştiriyor.

İlk yeni modelin 2024'te yeni nesil Ypsilon olması planlanıyor. Tamamen yeni süpermini, tamamen elektrikli ve hafif hibrit ile çalışan motorlara sahip olacak ve STLA Small mimarisini kullanacak. Bu model hem ilk tamamen elektrikli Lancia hem de içten yanmalı motora sahip son Lancia olma özelliği taşıyacak.

İkinci yeni model, 2026'da piyasaya sürülmesi planlanan tamamen elektrikli bir kompakt crossover olacak. Lancia amblemini ve serinin yeni amiral gemisini temsil eden model olması planlanıyor. Modelin ismi, 1950 ve 1958 yılları arasında bir dizi sedan, coupe, spyder ve cabrio model için kullanılan Aurelia olarak belirlenmiş.

Model serisine bir sonraki ekleme, tamamen elektrikli kompakt hatchback olarak yeniden hayata döndürülmesi planlanan Delta olacak. Yeni Delta, büyük olasılıkla STLA Medium mimarisine dayalı olarak 2028'de gelecek.

Jean-Pierre Ploue, Lancia'nın tüm model serilerinde uygulanacak olan yeni tasarım dilini oluşturmaktan sorumlu olacak. Luca Napolitano'nun tanımladığı gibi: "Lancia, yumuşak yüzeyler ve mükemmel kalite ile abartısız, temiz bir İtalyan zarafeti sunacak".

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.