otohaber_logo
Haberler
Aston Martin’de görev değişimi
Aston Martin’de CEO olarak görev yapan Tobias Moers istifa etti ve yerine Ferrari’nin eski CEO'su Amedeo Felisa geliyor.
Aston Martin’de görev değişimi

Tobias Moers, Mayıs 2020'nin sonunda Aston Martin'de göreve başlamıştı. Ancak İngiliz üreticinin 2018'den itibaren yaşadığı finansal sorunlar ve üretim planlarının hedeflerinden sapması nedeniyle Alman yöneticinin görevinden ayrılacağı duyuruldu. Uzun yıllar Daimler Grubu'nda çalışan, ardından Ekim 2013'ten itibaren Mercedes-AMG markasının yönetim kurulu başkanı ve CEO'su olan Moers, Temmuz ayının sonuna kadar yeni CEO'ya yani Felisa'ya danışmanlık yapacak.

Amedeo Felisa, 2006 ile 2014 yılları arasında Ferrari'nin teknik koordinatörü oldu ve 2008'den 2016 yılına kadar ise CEO olarak görev yaptı.76 yaşındaki Felisa başta LaFerrari olmak üzere çok sayıda modelin geliştirilmesinden sorumluydu.



Aston Martin Lagonda'nın patronu Lawrence Stroll, yaptığı açıklamada; şirketin hedeflerine ulaşması ve büyümesi için yeni bir lider kadroya ihtiyacı olduğunu belirtti.



Aston Martin'in Racing Green stratejisi doğrultusunda 2024 yılında kablolu şarj edilebilir Valhalla modelini imal etmeyi planlıyor. 2025'te ilk tam elektrikli otomobilin üretilmesi hedefleniyor. İngiliz üretici 2030'a kadar sadece elektrikli modellerden oluşan yeni bir serinin tanıtılması da planlıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.