otohaber_logo
Haberler
Ferrari'nin ilk SUV'U olan Purosangue tanıtıldı
Ferrari’nin ilk SUV’u olan Purosangue 725 HP güç üreten 6,5 litrelik V12 motoruyla 310 km/s’ye ulaşıyor ve bu sıra dışı model hem markanın tarihinde yeni bir sayfa açacak hem de sınıfının standartlarını yeniden şekillendirecek.
Ferrari'nin ilk SUV'U olan Purosangue tanıtıldı

Ferrari'nin daha önce çizimlerini yayımladığı ve kamuflajlı olarak da yakalanan ilk SUV'u Purosangue resmi olarak tanıtıldı. Ferrari tasarım merkezi tarafından geliştirilen ve sportif görünümüyle öne çıkan bu aracın ince farlarıyla devasa hava girişleri dikkat çekerken ön çamurluğunun arkasındaki hava çıkışı da tasarımın önemli detayları arasında yer alıyor Şişkin arka çamurlukları, bagaj spoyleri, devasa difüzörü, çift egzoz çıkışı Purosangue'ın sürüş özelliklerine katkı sağlarken bu aracın görünümünü de zenginleştiriyor. Çift aydınlatma grubu da İtalyan üreticinin geleneklerini sürdürdüğünü gösteriyor.

Yüksek mukavemetli çelikten imal edilen karoserde karbon fiber tavan yer alırken bagaj kapağı ise alüminyumdan imal edildi. 4 kapılı bu aracın arka kapıları da geriye doğru açılıyor. Purosangue modeli, 4973 mm uzunluğa sahip ve dingil mesafesi 3018 mm olan bu araçta 473 litre bagaj hacmi bulunuyor. Bu araç şimdiye kadar üretilen en büyük bagaj hacmine sahip Ferrari modeli olarak da öne çıkıyor.


Purosangue'da görev yapan 725 HP gücündeki V12 motor 716 Nm tork üretiyor. 8 ileri çift kavramalı şanzımana sahip bu aracın hızının yaklaşık 310 km/s olduğu belirtiliyor. Purosangue'ın 0-100 km/s hızlanmasını 3,3 saniyede tamamlarken bu değer 0-200 km/s için 10,6 saniye olarak açıklandı. Ağırlık dağılımı önde yüzde 49, arkada ise yüzde 51 olarak belirtilen bu aracın yakıt tüketim değerleri ise açıklanmadı. Purosangue'ın ağırlığı ise 2033 kg olarak belirtiliyor. 4 tekerlekten çekişli aktarmaya sahip olan bu araçta elektronik kontrollü aktif süspansiyon sistemi de görev yapıyor. Eğim iniş kontrol sistemi de olan bu araçta 4 tekerlek direksiyondan yönlendirilebiliyor. 4 (2+2) kişilik olan bu araçta ısıtmalı elektrikli bağımsız koltuklar yer alıyor. Ön koltuklarda masaj yapma özelliği bulunuyor. Burmester marka ses sistemi bulunan Purosangue'da Alcantara döşemeler yer alırken karbon fiber parçalar da araç içini zenginleştiriyor. Sportifliğiyle öne çıkan ve SF90 Stradale modelinden izler taşıyan ve iç mekanda 10,2 inçlik multimedya ekranı yer alıyor




Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.