otohaber_logo
Haberler
Mercedes-Benz'den elektrikli karavan
Elektrikli model ailesini büyültmeyi sürdüren Mercedes-Benz’in EQT Marco Polo isimli tam donanımlı karavanın 2023 yılının ikinci yarısında yollara çıkacak ve bu aracın 282 km menzil sunduğu belirtiliyor.
MERCEDES-BENZ’DEN ELEKTRİKLİ KARAVAN

Mercedes-Benz EQT Marco Polo modeli yüzde 100 elektrikli, tam teçhizatlı küçük bir karavan ve bu aracın 2023 yılı ikinci yarısında satışa sunulması bekleniyor. Konsept olarak tanıtılan ama üretime yakın bir versiyon olan EQT Marco Polo'da 2.716 mm dingil mesafesi bulunuyor. Uzun dingil seçeneğinin 2023'te tanıtılacağı belirtilen bu karavan 4.498 mm boya sahip.

EQT Marco Polo'da 122 HP güç ve 245 Nm tork üreten elektrikli motor görev yapıyor. Arka aksın önünde 45 kWh'lık lityum-iyon batarya yer alıyor. Bataryalar 38 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar hızlı şarjla şarj olabilen bu aracının menzilinin 282 km olduğu belirtiliyor.
.EQT Marco Polo'da tavan yatağına sahip açılır bir tavan bulunuyor. Tavan, makaslı tasarımı sayesinde, kolayca kaldırılabiliyor ve arka bölümünde ayakta durmak için yeterli alan sunuluyor. Tavan yatağında 1.970 mm ile 970 mm alan sunan bu aracın arka bölümünde de 2.000 mm ile 1.150 mm ölçülerinde katlanabilir bir uyku alanı daha bulunuyor.

Sürücü koltuğunun arkasındaki ikinci koltuk sırasında, gömme yıkama sistemi ve aynı şekilde gömme 16 litrelik kompresörlü soğutucu da var. Sistemin hemen üstünde doğrudan ikinci koltuğa kenetlenmiş iki tezgah günlük yiyecek ihtiyacının hazırlanması için gerekli alanı sunuyor. Aracın sol iç tarafında ise (arka kokpite bakan) bir başka koltuk yer alıyor. Ayrıca bu koltuğa entegre edilmiş yerleşik çekmece sistemi, kamp aksesuarları için yeterli depolama alanı sunuluyor. Bir indüksiyon ocağı ve esnek bir çıkarılabilir gaz kartuşu ocağı ile araç içinden çıkarılabilen bir çekmece de bulunuyor. İç mekandaki tüm mobilya parçalarının iki kişi tarafından 5 dakikadan daha kısa sürede kolayca çıkartılacak şekilde tasarlandığı ve aracın günlük olarak da kullanılabildiği belirtiliyor. Suni deri koltuk döşemesi ve mobilyalar ise Avola kiraz ağacından yapıldı. Araç içinde koyu renk bir tavan astarı ile LED aydınlatma ve 7 adet USB girişi bulunuyor.

Bu aracın tavanında güneş paneli yer alıyor. Ayrıca çıkarılabilir bir batarya, isteğe bağlı olarak sunulan 12 litrelik su deposuna sahip lavabo, 15 litrelik kompresörlü buzdolabı ve çıkarılabilir gaz kartuşlu ocak da bu araçta bulunuyor. Ayrıca mutfak ünitesindeki çekmeceler çatal bıçak takımı, tabak takımı ve erzaklar için de bölümler iç mekanda yer alıyor. Buna ek olarak, yine isteğe bağlı mutfak ünitesi iki kamp sandalyesi ve bir masa da bu araçta yer alıyor. Masa araç dışında da kullanılabiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.