otohaber_logo
Haberler
Singapur'da gecenin yıldızı Hamilton
Formula1’de sezonun 14’üncü yarışı olan Singapur Grand Prix’sini son dünya şampiyonu Lewis Hamilton, pole pozisyonundan damalı bayrağa kadar üstün bir performans sergileyerek kazandı.
Singapur'da gecenin yıldızı Hamilton


Singapur zaferiyle İngiliz pilot, sezonun ikinci galibiyetini elde etmiş oldu. Beklenmedik olayların podyum yolunu açtığı yarışta Timo Glock bu fırsatı iyi değerlendirip ikinci olarak podyuma çıkarken, sıkıntılı günler geçiren Renault adına Fernando Alonso podyuma çıkarak takımına moral verdi. Sebastian Vettel ön sıralarda verdiği mücadelede pitte hız limitini aştığı için pitten geçme cezası alarak yara alırken, podyuma çıkması beklenen Nico Rosberg de pit çıkışında beyaz çizgi ihlali yapınca aynı ceza ile gerilere düştü. Vettel, cezaya rağmen yarışı dördüncü sırada tamamladı. Şampiyona lideri Jenson Button, yarıştan en karlı çıkan isimlerden biri oldu. Yarışa 11'inci cepten başlayan Button, takım arkadaşı ve şampiyonadaki en büyük rakibi Rubens Barrichello'nun bir sıra önünde, beşinci olarak kritik puanlar aldı. İngiliz pilot böylece, sezonun bitimine üç yarış kala puan farkını 15'e çıkarmış oldu. Force India pilotu Adrian Sutil, Toro Rosso pilotu Jaime Alguersuari'yi geçmeye çalışırken spin attı. Piste geri dönmeye çalışan Sutil, Nick Heidfeld'in aracına çarpınca her iki Alman pilot için de yarış bitmiş oldu. Şampiyonluk şansı süren Mark Webber bitime 15 tur kala fren problemi nedeniyle kontrolü kaybederek bariyerlere girdi. Her iki Brawn pilotu frenlerde bir problem yaşamamak için beş ve altıncı sıralara razı olurken, Heikki Kovalainen ve Robert Kubica, McLaren ve BMW'nin puan alan isimleri oldular. Hakkında McLaren'e transfer olacağı dedikoduları güçlenen Kimi Raikkonen, Kubica ve Kazuki Nakajima'nın ardında 10'uncu sırada finiş görürken, Force India pilotu Tonio Liuzzi ile yarış boyu mücadele eden Giancarlo Fisichella 13'üncü oldu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.