otohaber_logo
Haberler
Türkiye’nin büyüyen markası
Ürkmezler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Çana bize Skywell markasını, elektrikli otomobil pazarını ve firmanın gelecek planlarını anlattı.
Türkiye’nin büyüyen markası

Skywell markasının da bayiliğini yürüten Ürkmezler Grup hakkında bilgi verip çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Hulusi Çana: Ürkmezler Grup olarak biz otomotiv, enerji, inşaat ve yatçılık alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Özellikle Türkiye’nin ilk yat üretim yapan firmalarından biriyiz ve 50 yılı aşkın sürede yüzlerce yat inşa ettik. Bu alanda Türkiye’nin en büyük iş adamlarıyla da beraber çalıştık. Buna ek olarak inşaat alanında faaliyet gösteriyoruz ve konutlarla işyerleri inşa ediyoruz. Yenilenebilir enerji alanında da yatırımlar yapmaya başladık.

 

Otomotiv sektörüne ne zaman ve nasıl girdiniz?

Çana: Otomotiv sektöründe çok eski değiliz ama kısa zamanda çok mesafe kat ettik. Ürkmezler A.Ş. olarak yat inşa ediyoruz ve ürünlerimizi tasarlarken de yeni nesil teknolojileri sürekli takip ediyoruz. Takip ettiğimiz yeniliklerle birlikte geleceğin teknolojisi olan elektrikli araçlara olan ilgimiz daha da arttı. Zaten otomotive olan ilgilimiz hep vardı ama artık araçların otomobil olmaktan çıkıp akıllı cihaza dönüşmesi bizi de daha çok heyecanlandırmaya başladı. Biz de bu alanda faaliyet göstermek ve geleceğe adapte olabilmek adına otomotiv sektörüne adım atarak Ürkmezler’lik bir hareket yaptık.

 

Otomobil sektörüyle ilgili gelecek planlarınızdan ve yatırımlarınızdan bahseder misiniz?

Çana: Ürkmezler olarak elektrikli araç ekosistemi oluşturuyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz satış, servis ve yedek parça hizmetlerine ek olarak şarj istasyonlarımızla elektrikli araç kullanıcılarına yönelik akıllı çözümler geliştiriyoruz. Zaten showroomlarımız sadece araç teşhir alanı olarak değil, insanların otomobillerini şarj ettikleri, kafeteryasında kahvesini içtikleri, alışveriş yaptıkları ve sosyalleşme imkanı buldukları yaşam alanları sunuyoruz.

 

Neden Skywell markasını tercih ettiniz?

Çana: Bir teknoloji firması olan ve bünyesinde Skywell markasını da barındıran Skyworth Grubu, Çin’in de önemli kuruluşları yer alıyor. Bu kurum, kültürünü sürdürülebilirlik ilkesiyle besleyerek elektrikli otomobil teknolojilerini ve uzun menzilli araç hedeflerini geliştirmeye devam ediyor. Skyworth Grubu sürdürülebilir bir gelecek hedeflemesi, kullanıcılarına akıllı çözümler sunması ve uzun menzil vaat etmesi bizim Skywell’i tercihimizde önemli etken oldu.

 

Skywell’i diğer markalardan ayıran en önemli özellikleri nelerdir?

Çana: Skywell uzun menzili, geniş iç hacmi, teknolojileri, güvenlik sistemleri ve donanım özellikleriyle dikkat çekiyor ve bu da pazar payına yansıyor. Ayrıca fiyatının da erişilebilir olması rakiplerinden ayıran en büyük özellik.

 

Skywell markasının ülkemizdeki pazar payı hakkında bilgi verir misiniz?

Çana: Ülkemizde 2022 yılında 8.210 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleşti. Skywell ise 1.150 adet satıldı ve pazar payımız yüzde 14 oldu. Skywell olarak yıllardır piyasada var olan markaların önüne geçtik ve bunu tek modelimiz olan Skywell ET5 ile başardık. 2023’te hedefimiz 4.000 adetlik satış rakamına ulaşmak ve bunu da başaracağımıza olan inancımız tam.

 

Müşterilerinize verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

Çana: Ürkmezler olarak elektrikli araç yetkili bayiliklerimizde satış, servis ve yedek parça hizmetlerimize ek olarak şarj istasyonu hizmeti de veriyoruz. Yine elektrikli araç kullanıcılarına yönelik akıllı şarj çözümleri sunuyoruz ve yakın zamanda kiralama hizmetini de başlatmış olacağız.

 

Türk halkının elektrikli otomobillere bakışı nasıl?

Çana: Elektrikli araçlara olan talep günden güne artıyor. Elektrikli araçların menzillerinin artması ve şarj istasyonlarının yaygınlaşması sayesinde halkımızın da ön yargıları ortadan kalkıyor. Ayrıca içten yanmalı araçların yakıt maliyetlerinin artması da elektrikli araçların avantajlarını öne çıkartıyor. Elektrikli araçların sıfır karbon salımları sayesinde çevreci olmaları da tercih sebepleri arasında bulunuyor.

 

Elektrikli otomobil sahiplerine bilgilendirme amaçlı tavsiyeleriniz var mı?

Çana: Sıfır emisyonlu (elektrikli) araçlarda en önemli nokta bataryadır. Araç sahipleri araçlarını doğru şarj ettiği zaman uzun menziller elde ediyor. Zaten müşteriler elektrikli araca birkaç sürüşten sonra alışılabiliyor. Elektrikli araç sahibi olanlar bilirler yakıt maliyetleri yok denecek kadar az. Petrol fiyatlarının çok yükseldiği bir zamanda elektrikli araç kullanıcılarına keyifli sürüşler diliyorum, zira onlar gönüllerince dolaşabiliyorlar. Asla yakıt dertleri olmuyor. Ayrıca lastik, klima, fren balataları, silecek gibi sarf malzemelerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor.

 

1 / 5

Hulusi Çana Ürkmezler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Hulusi Çana Ürkmezler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

2 / 5

Hulusi Çana Ürkmezler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Hulusi Çana Ürkmezler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

3 / 5

Hulusi Çana Ürkmezler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Hulusi Çana Ürkmezler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

4 / 5

Hulusi Çana Ürkmezler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Hulusi Çana Ürkmezler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

5 / 5

Skywell ET5

Skywell ET5

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.