otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Hyundai i20 1.4 100 HP Style
Hyundai'nin yeni küçüğü i20’nin geniş motor yelpazesinde, güç isteyenler için 100 HP’lik 1.4 lt benzinli motor seçeneği de sunuluyor. Şirin ve modern tasarımıyla gençleri kendine çeken otomobil, dizel versiyona göre daha atak bir model isteyenleri mu
Test: Hyundai i20 1.4 100 HP Style





Benzinli, üsten çift eksantrikli, 1.4 lt motor sürekli değişken supap zamanlaması sistemiyle çalışıyor. Alt devirlerde cansız olan ünite devir bandı yükseldikçe gücünü hissettiriyor. Opsiyonel olarak sunulan ESP görevini başarıyla yerine getiriyor. 5 ileri manuel şanzıman rahat vites geçişleri sağlıyor.



295 litrelik bagaj koltuklar yatırıldığında 1060 litreye ulaşıyor. Açılır cam tavan Select ve Style donanımlarında opsiyonel.





İç mekanda kullanılan sert plastik dokunma hissini azaltıyor. Göstergeler rahat takip edilebiliyor. Direksiyon üzerinden bir çok kontrol yapılıyor. Yol bilgisayarının tuşu sürücüye biraz uzak konumlandırılmış. Arka koltuklardaki diz ve baş mesafesi oldukça yeterli. Koltuklar rahat.

Artılar ve eksiler

Artılar: Baz fiyat, iç mekan, görüş açıları, zengin donanım seçeneği, ESP

Eksiler: Yakıt tüketimi, hissiz sürüş, üst devirlerde artan gürültü.

Otohaber yorumu

Küçük sınıf için oldukça ferah bir yaşam alanı sunan i20, kullanışlı yapısı ve başarılı görüş açılarıyla tam bir şehir otomobili. 4 metreye yaklaşan boyuyla o kadar da küçük olmayan otomobilde park ve manevra sorunu yok. Zengin donanım seçenekleri, makul başlangıç fiyatı ve mantıklı motor seçenekleriyle Hyundai i20, rekabette iddialı bir seçenek. Test aracımızın üzerindeki 1.4 lt 100 HP'lik benzinli motor, makul fiyatıyla dizel motora göre biraz daha fazla performans isteyenlere hitap ediyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.