otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Volkswagen Golf 1.6 TDI 105 HP
Volkswagen’in etkileyici satış grafiğine sahip modeli olan Golf’ün artık ekonomik yakıt tüketimi konusunda geliştirilmiş bir dizel motoru daha var. 1.6 lt’lik hacme sahip yeni motor yakıt tüketiminde olduğu kadar uzun vadede de ekonomik mi?
Test: Volkswagen Golf 1.6 TDI 105 HP





105 HP'lik 1.6 TDI motor, dizel rakipleri karşısında performansı olarak fark yaratmasa da yakıt tüketimiyle standartları yakalıyor. 5 ileri manuel şanzıman kemikli vites geçişlerine sahip.




Geniş ön ve yan camlarla birlikte arka camın büyüklüğü de görüş açılarını sorunsuz kılıyor. Büyük stoplar rahat fark ediliyor.



Golf'ün sorunsuz iç mekanı ergonomi yönünden referans niteliği taşıyor. Keza, malzeme ve işçilik kalitesiyle de Golf başarılı. Vücudu saran koltuklar konforu arttırıyor. Görüş aç›arı sorunsuz. Direksiyon simidi üzerinden yol bilgisayarı kontrol ediliyor.


Artılar ve eksiler

Artılar: Ses yalıtımı, malzeme kalitesi, zengin donanım, ekonomik yakıt tüketimi.

Eksiler: Yüksek satış fiyatı, sıkıcı iç ve dış tasarım, kemikli şanzıman.

Otohaber yorumu

Yeni nesil Golf'ün 1.6 TDI motoru 90 ve 105 HP olmak üzere iki farklı güç seçeneği sunuyor. 44.300 TL'den başlayan 90 HP'lik TDI'a göre 15 HP daha güçlü olan diğer seçenek için 45.700 TL ödenmeli. Ancak aklımızın bir köşesinde 1.4 TSI kaldı. İlle de dizel diyenler için; 1.6 lt'lik dizelle kompakt hatchback sınıfında rekabet eden; Peugeot, Ford, Hyundai, Kia ve Renault gibi markalar karşısında Golf'ün 1.6 TDI'ın hızlanma verilerinde ayırt edici bir fark sunmadığını da belirtelim.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.