otohaber_logo
Haberler
Citroen C3 yenilendi ve büyüdü
Tamamen yenilenen Citroen C3, ilk olarak elektrikli versiyonuyla tanıtıldı ve bu modelin 2024 yılı son çeyreğinde Türkiye’de de satışa sunulması planlanıyor.
Yenilenen Ciytoen C3 Büyüdü ve Elektriklendi

Citroen’in 2002 yılında üretimine başladığı C3 modeli üç nesilde 5,6 milyondan fazla satıldı. Tamamen yenilenen dördüncü nesil Citroen C3 ilk olarak e-C3 isimli elektrikli versiyonuyla tanıtıldı. Bu araç yeni tasarım dili, büyüyen boyutları ve elektrikli versiyonuyla dikkat çekiyor. Ayrıca 1.2 PureTech benzinli motor seçeneği de olacak. Bu versiyonlarının 2024 yılı son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.


Yeni tasarım dili ve boyutları

Dördüncü nesil Citroen e-C3, 2022 Citroen Oli konseptinde görülen tasarım dilini taşıyor. Bu aracın far ile gündüz farı tasarımı ve yatay ızgarası dikkat çekerken yeni Citroen logosu da görünümünü zenginleştiriyor. Keskin ama yuvarlak hatlara sahip yeni e-C3’te 16 inçlik jantlar yer alırken üst donanımlarda ise 17 inçlik çelik jantlar bulunuyor. Uzunluğu 4.010 mm olan bu araç 1.760 mm genişliğe sahip ve 310 litre bagaj hacmi sunuyor.


Renk seçenekleri

Yeni Citroen e-C3’te beyaz, mavi, kırmızı, gri ve siyah gövde rengi seçeneği var. Citroen’in çift renkli tavan özelliği, en üst versiyonunda siyah veya beyaz renkte standart donanım olarak sunulacak.


Motor seçenekleri

Yeni Citroen C3 modelinin giriş versiyonunda 100 HP gücünde 1.2 PureTech benzinli motor ve manuel şanzıman yer alıyor. Hafif hibrit özellikli 100 HP gücündeki 1.2 PureTech motor ile eDCT6 şanzıman seçeneği de bu araçta görev yapıyor.  


Elektrikli Citroen e-C3

Tamamen yeni bir platforma sahip olan Citroen e-C3 modelinde 113 HP gücünde elektrikli motor görev yapıyor ve bu araç 0-100 km/s hızlanmasını 11 saniyede tamamlıyor, hızı 135 km/s. Batarya kapasitesi 44 kWh olan bu aracın 320 km’ye kadar menzili olduğu belirtiliyor. Elektrikli versiyon 26 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e kadar şarj oluyor. 


İç mekan büyüdü

Önceki nesline göre 19 mm uzayan ve 6 mm genişleyen bu araç daha fazla iç mekan sunuyor. Konforluyla da daha iddialı olan e-C3’ün sürüş pozisyonunun da 30 mm daha fazla baş mesafesi sunduğu belirtiliyor. Citroen Advanced Comfort koltuklarda da ilave ek köpükler var. Ayrıca iç mekanda sürücüye dönük tasarlanan 10,25 inçlik multimedya ekranı da dikkat çekiyor.  


Sürüş destek sistemleri

Yeni e-C3’te aktif güvenlik freni, aktif şeritten ayrılma uyarı sistemi, sürücü dikkat uyarısı, elektrikli park freni (EPB), akıllı far yardımcısı ve arka park sensörleri yer alıyor. Ayrıca Citroen Advanced Comfort süspansiyon da tamamen yeni elektrikli e-C3’ün tüm versiyonlarında standart ekipman olarak sunuyor.

1 / 7

Citroen e-C3

Citroen e-C3

2 / 7

Citroen e-C3

Citroen e-C3

3 / 7

Citroen e-C3

Citroen e-C3

4 / 7

Citroen e-C3

Citroen e-C3

5 / 7

Citroen e-C3

Citroen e-C3

6 / 7

Citroen e-C3

Citroen e-C3

7 / 7

Citroen e-C3

Citroen e-C3

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.