otohaber_logo
Haberler
Elveda Zamanı
Mercedes-Benz’in tarihindeki en önemli modellerden biri olan 300 SL’in modern yorumu SLS AMG, 2009’da başlayan hikayesinde artık sona yaklaşırken, 350 adet üretilecek GT Final Edition serisiyle elveda demeye hazırlanıyor.
Elveda Zamanı

Martı kanat olarak bilinen 300 SL efsanesinin yeniden doğumu olarak kabul edilen ve tamamı AMG tarafından geliştirilen ilk otomobil olan SLS AMG, Los Angeles ve Tokyo Otomobil Fuarları'nda eşzamanlı tanıtılacak olan versiyonla emeklilik hayatı için geri sayıma başlıyor.

Martı kanatlı coupe ve kumaş tavanlı roadster olmak üzere iki farklı karoserle üretilen SLS AMG'nin Final Edition versiyonu toplamda 350 adet üretilecek. 591 HP gücündeki 6.3 lt'lik atmosferik V8'in görev yaptığı süper sporcuda karoserde özel detaylara yer verilmiş. Öncelikle karbon-fiber motor kaputu ve sabit arka spoyler dikkat çekerken, ön tampon altındaki spoyler ve yan aynalarda da yine bu hafif ve çok dayanıklı alaşıma yer verilmiş. Özel tasarımlı siyah alaşım jantlar dış tasarımı tamamlarken, iç mekanda da aracın kaçıncı üretim olduğunu gösteren özel plaka ve logolar kullanılacak.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.