otohaber_logo
Haberler
Küçük Nissan'a Yaz Makyajı
Nissan’ın son neslinde global bir model haline getirdiği küçüğü Micra, yapılan makyajla daha çekici bir yüze kavuşurken aracın yaz sonunda, eylül gibi Türkiye’de olması bekleniyor.
Küçük Nissan'a Yaz Makyajı

İlk kez tanıtıldığı 1982 yılından bu yana dört nesli geride bırakan ve Nissan'ın tarihindeki en başarılı modellerden biri olan küçük Micra, son neslinde makyajlanarak bundan sonraki hayatı için yeni bir yüze kavuştu. Avrupa pazarına 2010 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılarak merhaba diyen dördüncü nesil, makyajla birlikte artık daha dinamik ve güçlü bir ön tasarıma sahip. Büyütülen ön ızgarayı artık krom bir parçanın içine alınan Nissan logosu süslerken, sis farlarının da tıpkı farlar gibi daha keskin bir hale getirmesi ön tasarımı bütünlemiş. Selefiyle karşılaştırıldığında sevimliliği bırakıp biraz daha olgun bir yapıya bürünen ön bölümde farlar biraz da Toyota Aygo'yu hatırlatmış. Arka bölümde deseni değiştirilen stoplara eklenen LED'ler ve yenilenen tampon dikkat çekerken, makyajla birlikte Micra'da iki yeni renk seçeneği de eklenmiş. Özellikle selefiyle karşılaştırıldığında kokpit kalitesiyle zaman zaman eleştirilen dördüncü nesil Micra'da makyajla birlikte elden geçirilen ön konsolda dairesel havalandırma ızgaralarının yerini dörtgen olanlar alırken, lake siyah kaplamalar, koltuklarda ve kapı içlerinde yeni kumaş seçenekleriyle hem kalite algısının arttırılması hedeflenmiş hem de kısa bir süre önce yenilenen ya da makyajlanan rakiplerin karşısında Micra'nın ışıldaması sağlanmış. Daha önce 5 inçlik bir bilgi-eğlence sisteminin görev yaptığı Micra'da makyajla birlikte eklenen son nesil NissanConnect sisteminin ekranı 5.8 inçe çıkmış. Makyajdan önce olduğu gibi 1.2 lt 80 ve 98 HP benzinli motor seçeneklerinin sunulduğu cilalı Micra'da Start-Stop Sistemi de mevcut.


Kokpitteki en büyük değişiklik ön konsolda görülüyor. Köşeli hale gelen havalandırma ızgaraları ve yeni bilgi-eğlence sistemi dikkat çekiyor. Yeni kumaş ve kaplama seçenekleriyle kabinin daha kaliteli bir ambiyans sunması amaçlanmış.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.