otohaber_logo
Haberler
Kuzey Yıldızı
2012 yılında türünün tek örneği olarak üretilen 508 HP’lik S60 Polestar ile performans serilerinin ışığını yakan Volvo, seri üretimde gücü 350 HP’ye çekmiş olsa da, karşımızda ne olursa ateşli bir İsveçli var.
Kuzey Yıldızı

Volvo'nun imajının en büyük kısmını güvenlik oluştursa da, İsveçli marka sportifliği de elden bırakmak istemiyor. Bu amaçla neredeyse her versiyonda R-Design paketleri ve güçlü bir motor seçeneği sunan Volvo, orta sınıf temsilcileri S60 ve V60'ta artık Polestar versiyonlarıyla performans odaklı otomobiller de sunuyor.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan S60 Polestar konseptinde olduğu gibi 3.0 lt'lik sıralı 6 silindirli motor turbo desteğine sahipken, maksimum 350 HP güç ve 500 Nm tork elde edilmiş. 3.0 lt'lik ünitenin ürettiği güç 4 tekerleğe birden aktarılırken, 4 tekerlekten çekiş sisteminde ağırlık arka tekerleklere verilmiş. 6 kademeli otomatik şanzıman Polestar versiyonları için yeniden kalibre edilirken, Launch Control sayesinde 0-100 km/s hızlanması 4.9 saniye sürüyor.

Orta sınıfın performans Volvoları 250 km/s'de son bulan maksimum hızdan daha fazlasını potansiyellerinde barındırırken, bu değer elektronik olarak sınırlandırılmış. Brembo tarafından üretilen özel bir fren sisteminin kullanıldığı S60 ve V60 Polestar'da aerodinamik özelliklerin iyileşmesi için tamponlarda değişiklik yapılırken, arka spoyler de yeni. Haziran 2014'te ilk etapta İngiltere, Hollanda, Japonya, İsveç, İsviçre ve Amerika'da satışa sunulacak olan Polestar'lar sonrasında diğer pazarlardaki yerlerini de alacaklar.


Makyajla birlikte karakteristik LED farlar ön ızgaradan tampona taşınmış.


Dinamik ruhunu çift egzoz çıkışıyla süsleyen V60, Audi S4 Avant ile sıkı bir rekabete girecek.


Stoplardaki LED'ler mevcut modellerden tanıdık.


İç mekanda makyajla gelen göstergeler ve Polestar'a özel detaylar var.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.