otohaber_logo
Motor Sporları
Le Mans 24 Saat yarışlarını Ferrari kazandı.
Le Mans 24 Saat yarışını Ferrari ekibi kazandı ve ikinci sırada Toyota yer alırken üçüncü Cadillac oldu.
Le Mans 24 Saat yarışlarını Ferrari kazandı.

Dünyanın en zorlu motorsporu organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 100 yaşını kutlayan Le Mans 24 Saat yarışları Fransa’nın Le Mans şehrinde bulunan Sarthe pistinde yapıldı. 13.626 km uzunluğundaki pistte, yarışları 325.000 kişi seyretti. Le Mans 24 saat yarışlarının pole pozisyonunda 50 kapı numaralı Ferrari vardı. Ferrari’nin arkasında Toyota ve Porsche yer aldı. Peugeot, Ferrari ve Toyota arasında büyük çekişme yaşandı. Pistte zaman zaman yağan yağmurun etkisiyle araçlar arasında kazalar oldu. Yarışın ilerleyen saatlerinde Porsche ile Peugeot takımları ve Türk yarış pilotu Salih Yoluç yarışa veda ettiler. Mücadelenin ikinci yarısından itibaren Ferrari, Toyota ve Cadillac arasındaki büyük çekişme devam etti ve bu sıralama yarış sonuna kadar değişmedi. 

1 / 5

Le Mans 24 Saat yarışı birincisi Ferrari

Le Mans 24 Saat yarışı birincisi Ferrari

Mücadelede #51 kapı numaralı Ferrari 499P ile yarışan James Calado, Antonio Giovinazzi ve Alessandro Pier Guidi ekibi birinci oldu. 24 saat boyunca 342 tur atan Ferrari takımı Le Mans’ta 50 yıl sonra 10’uncu zaferini elde etti. 

2 / 5

Le Mans 24 Saat yarışı ikincisi Toyota

Le Mans 24 Saat yarışı ikincisi Toyota

2022’nin şampiyonu olan Sebastien Buemi, Brendon Hartley ve Ryo Hirakawa tarafından kullanılan # 8 numaralı Toyota GR010-Hybrid, Ferrari’nin 1 dakika 21.793 saniye gerisinde ikinci oldu. Böylece Le Mans 24 saat yarışlarını 5 yıl üst üste kazanan Toyota’nın zafer serisi sona erdi. 

3 / 5

Le Mans 24 Saat yarışı üçüncüsü Cadillac

Le Mans 24 Saat yarışı üçüncüsü Cadillac

Başarılı bir performans sergilediği belirtilen #2Cadillac, mücadeleyi üçüncü sırada bitirdi ve 341 tur yaptı. Bu aracın direksiyonunda dönüşümlü olarak Earl Bamber, Alex Lynn ve Richard Westbrook yer aldı.

4 / 5

LMP2 Sınıfı

LMP2 Sınıfı

LMP2 Sınıfı'nda #34 Oreca 07-Gibson aracıyla yarışan Inter Europol Competition ekibi 328 turla birinci oldu. Bu aracın pilotları Jakub Smiechowski, Albert Costa ve Fabio Scherer idi.

5 / 5

LMGTE AM Sınıfı

LMGTE AM Sınıfı

LMGTE AM Sınıfı birincisi #33 kapı numaralı Chevrolet Corvette C8.R mücadele eden Nicky Catsburg/Ben Keating/Nicolas Varrone oldu. Corvette Racing takımının aracı 313 tur attı. 

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.