otohaber_logo
Haberler
Tempra Motorlu Doğan SL Tanıtıldı
Türkiye’nin uzun yıllar en popüler otomobili olan Kuş Serisi’nin 1992’deki yeni versiyonu Doğan SL’de 1.6 lt’lik Tempra motoru görev yapıyordu.
Tempra Motorlu Doğan SL Tanıtıldı

otohaber Dergisi'nin 20 yıllık tarihinde geldik 31'inci sayıya… Kapaktaki peluş oyuncaklı güzelin hatlarını kapatmaya çalışan "büyük" haber ise Doğan SL. 70'li yıllardan itibaren Türkiye'nin en çok satılan otomobilleri olan Kuş Serisi'nin en son temsilcisi olan Doğan SL'de, Tempra'dan aktarılan üstten tek eksantrikli 1.6 lt'lik 86 HP'lik motora görev veriliyordu. Doğan L ile aynı jantlara ve tasarıma sahip olan Doğan SL'in görünümdeki en önemli farkı, üçüncü stop lambasıydı. Bu "bomba" haberi yazan A. Nurican Hızır, OHC motorun Doğan'a iyi geldiğini ve hatta beygir gücünün motor kaputundan dışarı fışkırdığını belirtiyordu. Hızır, aynı hafta, 57 HP'lik Fiat Uno 60 testini de yazmıştı. Hızını alamayan yazarımız Kelly Hibbed'in sahip olduğu 1966 MG'nin de dergide yer almasını sağlamıştı. Otomatik şanzıman tamiri konusu da yine A. Nurican Hızır tarafından Fethi Artan ile görüşülerek kaleme alınmıştı. Otomobil Tarihi sayfalarındaysa "Unutulmayan Volvo'lar"dan 6 tanesi ele alınmıştı. 1985 480 ES ise o yıllarda Kadir İnanır'ın otomobillerinden biriydi.

Kırmızı MG, bugün bile aşık olunabilecek bir otomobil.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.