otohaber_logo
Haberler
Yumurta Kasa Civic ile Türkiye'deki İlk Buluşma
Honda Civic’in günümüzde bile hala popülerliğini koruyan “yumurta kasa” lakaplı nesli, Türkiye’deki ilk testiyle otohaber sayfalarındaydı.
Yumurta Kasa Civic ile Türkiye'deki İlk Buluşma

Tarihler 17 Haziran 1992'yi gösterdiğinde otohaber tarihindeki 30'uncu sayı ortaya çıkıyordu. kapağımızdaki haberler arasında Honda Civic EX'in Türkiye'deki ilk denemesi dikkat çekerken, Galip Bilgin dıştaki kapı açma kollarının parmakları sıkıştırabileceğini eleştiriyordu. Donanımı ve tasarımıysa övüyordu. Bu kasa Civic modelleri günümüzde bile kullanılmaya devam ediyor. Murat İlem'in kaleminde çıkan Akrapol Rallisi'ndeki fotoğraflar bugün bile aklımızda. Carlos Sainz'ın Isostar içtiği ya da Muhammed Bin Sulayem'in Cosworth'ü için getirdiği üç şanzıman gibi... Yalovalı Ergun Erdoğan'ın 1956 Chevrolet Belair'ı pırıl pırıl parlarken, Otomobil Tarihi sayfasındaki ilk Porsche Emre Bilgin tarafından kaleme alınmıştı. O haftanın haberleri arasında Mercedes-Benz Türk A.Ş'nin 25 yaşında olması günümüzde tebessüme yol açarken, 1992'de otoyollara toplam 8.5 trilyon harcanacağı haberi de bugün için bile büyük bir rakam.

Akropol Rallisi ve dönemin önemli olaylarını konu etmiştik.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.