otohaber_logo
Haberler
Tofaş'ın Yenilikleri Hız Kesmiyordu
Kuş Serisi’nde, bundan 20 yıl önce, bir önceki hafta Doğan SL’i piyasaya süren Tofaş, 400 Milyon dolarlık yatırımının ikinci ayağını Kartal SL olarak piyasaya çıkartıyordu.
Tofaş'ın Yenilikleri Hız Kesmiyordu

Bundan 20 yıl önce, sayı 32'de, otohaber Dergisi'nin hediye olarak verdiği Tempra SX, kamuoyunda gündem yaratırken, Tofaş'ın yenilikleri de iki hafta üst üste patlıyordu. Doğan SL'den sonra Kartal SL'i de piyasaya süren Tofaş, 1992 sonbaharında 2.0 lt'lik Tempra'nın da yerli olacağı müjdesini veriyordu. O sayımızda Otomotiv Sanayi Derneği'nin verilerine göre, 1991'de 7.755 araç ihraç ettiğini yazmıştık. Bundan 21 yıl önce, İtalya, İspanya, Fransa, KKTC ve Yugoslavya'ya 5.790 adet otomobil ihraç etmişiz. 32'nci sayımızın yenilikleri arasında Kia Capital ve Besta'nın Türkiye'de temmuz ayında satışa sunulacağı haberi vardı. Direksiyonda-Yol Testi köşesinde Saab 9000 CDT'ye yer verilirken, o dönemde de ünlü bir sima olan Kahraman Sadıkoğlu'nun otomobilleri dergi sayfalarını süslüyordu. 1.5 milyon Pound değerindeki koleksiyonunu sergileyen Sadıkoğlu, o dönem günlük ulaşımını Robinson 22 helikopter ile karşılıyordu. BP Motorsport Takımı'nın pilotları Serdar Bostancı-Cihat Gürkan ise Bulgaristan'daki Hebros Rallisi'nden zaferle dönüyorlardı.

Kahraman Sadıkoğlu'nun koleksiyonu göz alıcıydı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.