otohaber_logo
Haberler
Peugeot geleceğe ışık tutuyor
Las Vegas’ta düzenlenen CES Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıtılan Peugeot Inception konsepti tasarımı ve sıra dışı özellikleriyle öne çıkarken sahip olduğu yeniliklerinin bazıları da 2025 yılından itibaren seri üretime girecek Peugeot modellerinde göre
PEUGEOT GELECEĞE IŞIK TUTUYOR

Peugeot, önümüzdeki 2 yıl içinde 5 yeni tamamen elektrikli modeli pazara sunmayı planlıyor. Ayrıca 2030 yılına kadar Avrupa'da satılacak Peugeot otomobil modellerinin de elektrikli olmasını amaçlanıyor.


Inception konsepti, Peugeot'nun 2025 yılından itibaren üreteceği modellerinde sergileyeceği tasarım dilini taşıyor. Keskin çizgilerine sahip bu konseptin far tasarımı, tek parça ön paneli ve stop lambaları da sportif görünmesini sağlarken tavan bölümü ise oldukça dikkat çekiyor. Sıra dışı konseptin A sütunlarından (ön camdan) başlayıp tavana kadar uzanan tek parça camı 7,25 m2 alana sahip. 20 inçlik jantları da oldukça iddialı bir görünüm sunuyor.

Tech Bar özelliğinde sürücü ve yolcular konsepte yaklaştığında ve araçtan uzaklaştıklarında mesaj iletiliyor. Yapay zeka özelliği de sürücüyü ve yolcuyu tanıyabilecek. Bu sayede koltuk duruşu, araç sıcaklığı, kullanılan sürüş modları ve multimedya seçenekleri yapay zeka tarafından otomatik olarak ayarlanacak.

Geliştirilen i-Cockpit özelliğinde bulunan göstergeler ve dörtgen direksiyonun üzerinde dairesel göstergeler ve dikkat çekiyor. Ayrıca koltuklar tamamen geri dönüştürülmüş polyesterden oluşan çok özel bir kadife ile kaplanıyor. Yine iç mekanda geri dönüşümlü malzemeler öne çıkıyor.


Inception konsepti 100 kWh kapasiteli bataryaya sahip ve bu aracın 800 km menzil sunduğu belirtiliyor. Bu konsept, 5 dakikalık şarj ile 150 km menzil kazanıyor. Ön ve arka aksta elektrikli görev yapan elektrikli motorlar toplamda 680 HP güç üretiyor ve bu aracın 0-100 km/s hızlanmasının 3 saniyeden daha kısa sürede tamamlandığı belirtiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.