otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Toyota Avensis
Toyota’nın en önemli modellerinden bir olan Avensis, ikinci el piyasasında kaliteli iç mekanı, keyifli kullanımı ve en önemlisi dayanıklılığıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.
İkinci el karnesi: Toyota Avensis



Toyota'nın başarılı temsilcisi Avensis, piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana kullanıcısını şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle güvenli gövdesi ve dayanıklılığıyla Avensis'in sınıfında tercih edilen modellerden biri olmasını sağladı. Toyota'nın üretim felsefesini artık bilmeyen kalmadı."Arıza yapmayan uzun ömürlü otomobil üretmek". Bu felsefenin sonucunu Toyota'nın tüm modellerinde görmek mümkün. Avensis modelinde de üretim öncesi ve esnasında gerçekleştirilen sayısız deneyler modelin dayanıklılığını gözler önüne seriyor. Günümüze kadar yapılan kısa ve uzun vadeli tüm test sonuçlarına göre her yaş grubuna ait Avensis'lerin servislerin yolunu unuttukları da tespit ediliyor. İkinci elde arıza yapmayan ve masraf çıkarmayan otomobil almak istiyorsanız adresinizin 2. el Avensis satan Toyota bayileri olabilir. Dayanıklılığının yanısıra düşük yakıt tüketimi ve konforu Avensis'i özel kılan özellikler arasında. Sunulan motor seçenekleri arasında 1.6 lt ve 2.0 lt'lik benzinli ve 2.0 lt'lik bir de dizel motor bulunuyor. Yakıt tasarrufu açısından 126 HP güç üreten Common-Rail dizel motor seçeneği alıcısına cimriliğini gösteriyor. Avensis'in tüm motor seçenekleri dayanıklılık ve performans açısından tam not alıyor. 2. elde yıllara göre değer kaybetme oranı sınıfındaki rakiplerine göre daha az olduğunu da ayrıca belirtmekte yarar var. İkinci elde Toyota Avensis tercih etmek isteyenler için gerek dayanıklılığı gerek tüm parçalarının uzun ömürlü olmasından dolayı mantıklı bir seçenek olduğu söylenebilir. Kaporta ve egzoz sisteminde neredeyse hiç paslanma veya yıpranma izine ve fren borularında herhangi bir aşınmaya rastlanmaması Avensis'in tutarlı ve fiyatına değer olduğunun göstergesidir. Olumsuz yanları arasında fren disklerinin aşınması ve zorlu virajlarda gösterdiği yol tutuş problemi dışında başka bir kusura rastlamak neredeyse olanaksız. Avensis'in ikinci el piyasasında hala güçlü bir adı var. Özellikle sınıfına güçlü oyuncuların girmiş olmasının ardından Avensis'in satışları düşse de ikinci elde hala değerini koruyan modellerden biri durumunda. Keyifli kullanım, malzeme kalitesi ve dayanıklılık ikinci el piyasasında Avensis'in ününü korumasını sağlayan özellikler.

Model Bilgileri

1998 Avensis piyasaya sürüldü.
1999 110 HP'lik Common-Rail dizel motor eklendi.
2000 Makyajlandı. 150 HP güç üreten 2.0 lt'lik doğrudan benzin püskürtmeli motor eklendi.
2003 Avensis yenilendi.

Değerlendirme

+ Geniş iç mekan
+ Yüksek bagaj hacmi
+ Yüksek güvenilirlik
+ Zengin donanım
+ Malzeme kalitesi
+ Tutumlu dizel motor
- Yaşlı modellerde zayıf frenler
- Zorlu viraj karakteristiği

Zayıf Noktalar

• Fren sistemi arızası
• Far sistemi arızası
• Elektrik arızası

Tavsiye Edilebilir Motor Seçenekleri

1.6 lt, benzinli, 110 HP. Yakıt tüketimi 7.2 lt/100 km .
2.0 lt, Common-Rail, dizel, 126 HP. Yakıt tüketimi 5.5 lt/100 km ile tutumlu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.