otohaber_logo
Haberler
Hyundai’den yeni batarya fabrikası
Hyundai ve LG Energy ortaklığıyla 4,3 milyar dolar yatırım yapılarak Amerika’da kurulacak olan yeni batarya fabrikasının 2025 yılında üretimine başlanması planlanıyor.
Hyundai’den yeni batarya fabrikası

Hyundai Motor Grubu ve LG Energy Solution (LGES), Amerika'da batarya hücresi üretimi için ortak bir girişimin imzasını attı. Yeni fabrika için 4,3 milyar doların üzerinde bir yatırım yapan ortaklar, yüzde 50-50 oranında yani eşit hisseye sahip olacak. Yeni ortak girişimin yıllık üretim kapasitesi 30 GWh olup, yılda 300.000 adet elektrikli araç üretimini destekleyebilecek. Tesis, şu anda yapım aşamasında olan Hyundai Motor Grubu Metaplant America'nın yanında yani Georgia, Bryan County'de kurulu olacak. Fabrika, en erken 2025 yılı sonunda batarya üretimine başlamayı planlıyor. Hyundai Mobis, tesisteki hücreleri kullanarak batarya paketlerini bir araya getirecek ve ardından bunları Hyundai ve Genesis markalarının elektrikli modellerinin üretimi için grubun Amerika’daki üretim tesislerine tedarik edecek. Yeni tesis, bölgede istikrarlı bir batarya talebi oluşturmaya yardımcı olacak ve markanın Amerika pazarında artan elektrikli araç üretim talebine hızlı yanıt vermesine olanak tanıyacak. Hyundai Motor Grubu ve LG, elektrifikasyondaki iş birliğine devam ederek ortaklık bağlarını güçlendirmeyi planlıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.