otohaber_logo
Haberler
Kia gelecek planlarını açıkladı
Kia, Almanya’da düzenlenen 'Kia Marka Zirvesi' etkinliğinde 2030 yılına kadar izleyeceği yol haritasını anlattı ve EV9 modelini de sergiledi.
Kia gelecek planlarını açıkladı

Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen 'Kia Marka Zirvesi' etkinliğinde Kia, 2030 yılı planlarını ve güncel yeniliklerini aktardı. Ayrıca Güney Koreli üretici, küresel pazarda elektrikli araç satış oranını 2030 yılına kadar 2,38 milyon adetle toplam satışların içerisinde yüzde 55'e çıkarmayı ve planlıyor. Kia bu plan doğrultusunda önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 45'i robotik, elektrikliye geçiş ve otonom sürüş gibi geleceğin iş alanları olmak üzere 22 milyar Euro yatırım yapacak. Kia, 2027'ye kadar pazara yeni modeller sunarak elektrikli araç ürün gamını zenginleştirmeyi hedefliyor. Kia, 2026 yılına kadar, gelecekte tamamen otonom sürüşü mümkün kılmak amacıyla, belirli koşullar altında "gözler serbest" sürüşü destekleyecek Otoyol Sürüş Pilotu 2'yi de sunmayı planlıyor.



1 / 2

Avrupa’da Kia’nın elektrikli araç satışı artıyor.

Avrupa’da Kia’nın elektrikli araç satışı artıyor.

2022 yılında Avrupa’daki satışlarının yaklaşık yüzde 35’ini elektrikli ve hibrit araçlardan sağlayan Kia, bu sınıftaki pazar payını, önceki yıla göre yaklaşık yüzde 8 arttırdı. Plan S stratejisi kapsamında elektrikli gelecek için çalışmaya devam eden marka, yedi yıl içerisinde Avrupa’daki elektrikli araç satışında yüzde 28,5’lik büyüme hedefliyor. Ayrıca 2030 yılına kadar küresel pazarda yıllık 1,6 milyon adet batarya satışı yapmayı da planlıyor.


2 / 2

Kia EV9 modeli 2024’te Türkiye’de

Kia EV9 modeli 2024’te Türkiye’de

Kia'da kıdemli Türk tasarımcı olan Berk Erner tarafından tasarlanan Kia EV9 modeli, teknolojileriyle olduğu gibi deri içermeyen sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşan iç mekanıyla da öne çıkıyor. Tam elektrikli EV9 modelinin 2024 yılı ilk yarısında Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor.       

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.