otohaber_logo
Haberler
Kia K3 tanıtıldı
Tanıtılan Kia K3 dikkat çeken tasarımıyla öne çıkarken güvenlik sistemleri ve sürüş konforuyla da iddialı görünüyor.
Kia K3 tanıtıldı

Kia’nın yeni tasarım felsefesine sahip olan K3 modeli hatchback (liftback) karoseri ve kaslı tasarımıyla oldukça iddialı bir görünüm sunuyor. Uzunluğu 4545 mm olan bu aracın genişliği 1765 mm, yüksekliği 1475 mm ve dingil mesafesi 2670 mm. 


Güncel tasarım dilini taşıyor 

Kia K3 modeli, Kia modellerinden tanıdığımız “Zıtlıkların Birleşimi” isimli tasarım dilini sergiliyor. Bu aracın ince kaplan burnu şeklindeki ön bölüm tasarımı, ızgarası, tamponundaki büyük hava girişi ve tek parça görünümlü LED farları dikkat çekiyor.


Kaslı tasarım

Bu aracın hafif şişkin ön çamurlukları ve kaslı arka çamurluğuyla birlikte belirginleşen omuz çizgisi de tasarımının daha iddialı görünmesini sağlıyor. 17 inçlik alaşımlı jantlarıyla da dikkat çeken K3 modelinin arka bölümüyle ilgili sadece çizimleri yayınlandı. Bu aracın çizimlerinden anladığımız kadarıyla LED stop lambalarını birleştiren ince şerit şeklindeki aydınlatması, büyük difüzörü ve bagaj kapağındaki spoyleri de görünümünü zenginleştiriyor.


İç mekan

Kia EV6'dan izler taşıyan iç mekanda iki kollu direksiyon, 10,25 inçlik multimedya ekranı göze çarpıyor. 64 renk ambiyans aydınlatması gibi özelliklere sahip bu araçta USB-C bağlantısı da sunuluyor.


Motor seçenekleri

Kia K3 modelinin giriş versiyonunda 123 HP güç üreten 1,6 litrelik 4 silindirli benzinli motor görev yapıyor. Bu seçenekte 6 ileri vitesli manuel ya da 6 ileri otomatik şanzıman sunuluyor. K3'ün GT-Line donanım paketinde ise 152 HP gücünde 2,0 litrelik benzinli motor görev yapıyor. K3 GT-Line'da sadece 6 ileri otomatik şanzıman var. K3 modelinde zaman içerisinde hibrit seçeneğinin de olacağı belirtiliyor.


Yılın son çeyreğinde yollara çıkacak

Tamamen yeni bir model olan Kia K3 süspansiyon konforu, ses yalıtımı, güvenlik sistemleriyle de iddialı. Bu aracın 2023 yılı son seyreğinde dünya genelinde yollara çıkması planlanıyor. 

1 / 3

Kia K3

Kia K3

2 / 3

Kia K3

Kia K3

3 / 3

Kia K3

Kia K3

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.