otohaber_logo
Haberler
Sessiz Yarışçı Exagon Furtive e-GT
Yarış ruhlu otomobillerin bol sesli homurtulu sürüş tarzlarına alışkın olanlara, elektrikli motoruyla 0 salım yapan bir sporcudan bahsetsek şaşırtmış oluruz sanıyoruz? Fransız Exagon’un suskun yarışçısı Furtive-eGT de sesini pistlerde çıkartacak.
Sessiz Yarışçı Exagon Furtive e-GT

Fransız niş otomobil üreticisi Exagon ve teknoloji üreticisi Siemens, elektrikli araç işine girdi. Furtive- eGT olarak adlandırılan iki elektrik motorlu spor otomobil, 148 kW'lik güç üretecek ve bu da yaklaşık 402 HP anlamına gelecek.

Sıvı soğutmalı motorların, sınıf standartlarına göre kompakt ve hafif olması beklenirken, motor başına üretilen 258 Nm'lik tork da ilk etapta gaz pedalının altında hazır bekleyecek. 0-100 km/s hızlanmasını 3.6 saniyede tamamlayan elektrikli sporcu 287 km/s maksimum hıza çıkabilirken, 250 km/s ile sınırlandırılmış. Siemens ile daha önce de işbirliği yapan markaya, elektrikli motorları Siemens'in Almanya Bad Neustadt fabrikasından gelecek.

57 kWh'lik lityum iyon pillerle donatılan Furtive-eGT'nin sürüş tarzına bağlı olarak 400 km'lik menzil sunması teknolojinin gelişimi açısından önemli. 25 litrelik ekstra bir menzil arttırıcı ile toplam menzilin 807 km'ye ulaşacağı açıklanan bilgiler arasında.

Yarışmak için tasarlanan ve geliştirilen Furtive-eGT adeta sessiz bir yarışçı. 0-5000 d/d arasında ayağınızın altında olan tork da cabası. 130 km/s sabit hızla 197 km olarak açıklanan menzil, menzil arttırıcı olmadan 90 km/s sabit hızla 288 km olarak veriliyor. 2+2 kişi için uygun bir oturma düzeni sağlayacak olan sporcuda kaslı profil tasarımı, eğilimli ve akışkan çizgilerle birlikte ön tasarımda küçük bir ağzı hatırlatan dar bir ızgara var.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.