otohaber_logo
Haberler
46 HP güce sahip yeni BMW M2
Tanıtılan yeni BMW M2 460 HP gücündeki sıralı 6 silindirli motora sahip ve bu sıra dışı model M Driver's Package seçeneğiyle birlikte 284 km/s hıza ulaşıyor.
46 HP güce sahip yeni BMW M2

Alman üreticinin M logolu en küçük modeli olan M2, büyük BMW böbrek ızgarası, devasa hava girişleri, şişkin çamurlukları, çiftli egzoz çıkışı, difüzörü ve diğer detaylarıyla oldukça iddialı bir duruş sergiliyor.


M2'nin 4.580 mm olan uzunluğu, M4 Coupe'den 214 mm daha kısa ve 2747 mm'lik dingil mesafesi de abisine göre 110 milimetre daha az. Ağırlığı 1.700 kg olan M2'de yaklaşık 6 kg daha hafif olan M imzalı karbon tavan seçeneği de yer alıyor.
Bu araçta görev yapan 6 silindirli M TwinPower Turbo motor 3,0 litre hacme sahip 460 HP güç ile 550 Nm tork üretiyor. Önceki nesil M2'den 90 HP daha güçlü olan yeni M2, 8 ileri Steptronic şanzımanla 0-100 km/s hızlanmasını 4,1 saniyede, 6 ileri manuel şanzımanla ise 4,3 saniyede tamamlıyor.
Manuel şanzımanlı M2, 0-200 km/s'ye 14,3 saniyede, Steptronic ise 13,5 saniyede ulaşıyor. Arkadan itişli olan M2'nin hızı 250 km/s ama M Sürüş Paketi alındığında 285 km/s'ye ulaşıyor. Arkadan itişli aktarmaya sahip bu modelde görev yapan M aktarma kontrol sistemi, sürücünün tercihine göre tekerleklerin kaymasına yani patinaj çekmesine, kontrollü olarak izin veriyor. Standart olan aktif M diferansiyel yüzde 100'e kadar kilitleme özelliğine sahip ve sol ile sağ tekerlek arasında güç dağılımı da yapıyor. Yüzde 50:50 ağırlık dağılımı olan bu araçta adaptif M süspansiyon, değişken oranlı M Servotronic direksiyon, M Dinamik Mod özellikli DSC (Dinamik Denge Kontrolü) görev yapıyor. M2'nin ön tekerleklerinde 19 inç, arkalarda ise 20 inçlik jantlar yer alıyor.
İç mekanda kavisli 12,3 inçlik dijital gösterge paneli ve 14,9 inçlik multimedya ekranı Operating System 8 işletim sistemiyle birlikte yer alıyor. Kişiselleştirme özelliklerinin ön plana çıktığı iç mekanda sürücü ve ön yolcu için Alkantara spor koltuklar bulunuyor. Ayrıca M Spor koltuk alternatifi de bu araçta yer alıyor. Üç bölgeli otomatik klima da bulunan bu araçta park yardımcı sistemi seçeneği de sunuluyor. Operating System 8Orta konsolda yer alan M modunda Yol, Spor ve Pist ayar seçenekleri var. Ayrıca M Yarış Pisti Paketi de bu aracın opsiyon listesindeki ekipmanlar arasında öne çıkıyor.

Yeni BMW M2 modelinin Nisan 2023'te yollara çıkması planlanıyor ve bu araç, Meksika'daki San Luis Potosi fabrikasında yeni 2 Serisi Coupe ile birlikte üretilecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.