otohaber_logo
Haberler
ABS ve ESP artık daha küçük ve hafif
Aktif güvenliğin öne çıkan sistemlerinden olan ABS ve ESP, 2010 yılına dokuzuncu nesliyle girecek. Ağırlığın azaltılması her iki sistemin en büyük yeniliği olurken çalışma performansı da hiç olmadığı kadar iyi seviyelere getirildi.
ABS ve ESP artık daha küçük ve hafif



Bosch tarafından geliştirilen ve üretilen ABS ve ESP'nin sistem modülü yenilenirken önceki modellere oranla yüzde 30 daha fazla hafiflik ve daha az kaplayan bir yapıya ulaşıldı. Alman üretici, dokuzuncu nesil fren kontrol sisteminin seri üretimine 2010 yılında başlayacak. Bu yeni parça, ABS'de 1.1 kg, en hafif ESP ise 1.6 kg ağırlığa sahip oluyor. Modüler tasarımı sayesinde yeni nesil, kompakt otomobillerden lüks sınıfa kadar çok sayıda modelde yer alacakken hafi f ticari araçların büyük çoğunluğunda da kullanılabilecek. Bu sistem özellikle otomobillerde kullanılan yeni nesil teknolojilerin çalışmalarına uyum sağlıyor. Mesela, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi'nin Start-stop (dur-kalk) işlevi, tamamen durmaya kadar sık ve akıcı frenleme gerektiriyor. Bosch, bunu özel geliştirilen elektrikli motorlar ve son derece sessiz ve neredeyse titreşimsiz çalışan pompalarla sağlıyor. Böylece frenleme basıncı tam anlamıyla doğru şekilde ayarlanabiliyor. Son yüzyılın en iyi 10 icadı arasında gösterilen ABS, bu başarısını kontrol modülüne borçlu. Kontrol modülü geliştikçe sistem daha kolay ve hızlı olarak çalışacak ve verimi artmış olacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.